От х:

Днес в x:

АБВ-то под ключ за Златева. Марчев срещу кмета – рунд пореден. Преглед на регионалния печат

АБВ-то под ключ за Златева. Тя: Назначавам Панайотов където поиска. Това е заглавието над главата в „Новинар юг”. Вчера бившата шефка на инспектората по образование Мариела Златева пристигна на работа, след като бе възстановена за 4 път на поста от Върховния касационен съд. Но завари кабинета на началника заключен, а Иван Панайотов се оказа в отпуск.

На 6 страница вестникът публикува и интервю със Златева, която казва, че въпросът вече не е в поста, а в принципа държавата да спазва собствените си закони.

10 поискаха Медицинския в първия ден от записването, водещо заглавие на първа страница в броя. От вчера в читалище „Заря” работи кандидат-студентският център. 10 мераклии са подали документи за възстановения медицински колеж в Хасково.

Самоубиец засили форда си в язовир, акцент от 3 страница. Психично болен пробвал да се самоубие, като се засилил с колата си в язовир край Болярово. Но малко преди да навлезе във водата се отказал и скочил от автомобила. Човекът е отведен в психиатрията.

Очаквам скоро Хасково да има мол, казва в интервю за вестника на 7 страница архитект Янчо Апостолов.

Марчев срещу кмета – рунд пореден, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е водеща за 2 страница. Възраженията срещу качеството на обектите, изпълнявани от „Марчела 90”, се появили след като от фирмата започнали да си искат парите, изработени през 2007 година. Това казва за изданието адвокатът на "Марчела 90" Велислав Велев. Юристът на общината Николай Пенчев направи и друго възражение в съда – за неизпъление на сроковете. Темида ще нищи казуса на 12 септември, дотогава трябва да бъдат готови назначените от съда експертизи.

Епизод 4: Златева отново оглави просветата, пише в челно заглавие на първа страница вестникът. Темата е вчерашното подновяване на сагата с уволняваната и възстановявана на поста шефка на инспектората Мариела Златева.

Сериен крадец иска домашен арест, акцент от 3-та. 40-годишният Емил Русев от Пловдив остава в ареста. Той бе задържан след кражби в Хасково, последната от които бе обира на пощата в Болярово.

Нова хегемония на хасковския тенис, акцент от спортната страница. Става дума за изгряващата звезда Йордан Диневски, който спечелил титлата на сингъл от държавното първенство до 14 г. „Девин къп”.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини