От х:

Днес в x:

400 водоема дебнат за удавници в хасковско

Приятел на загиналите момичета в яз. Мандра, показва откъде са тръгнали да пресичат

Около 400 са водоемите, язовири, микроязовири и реки, само на територията на община Хасково. Никой от тях не се охранява от спасители. Причината е, че всички са забранени за плуване, но това , разбира се, не спира къпещите се. Ежегодно в хасковско, смърта си намират много хора от 12 до 60 год възраст.


Повечето от язовирите са частни. Концесионерите ги ползват за стопански и любителски риболов. Къпането е забранено, но от друга страна, стопаните не се бъркат, ако пуснатите рибари решат да се поразхладят във водите. Всеки рибар плаща такса за риболов, отделно плаща всеки килограм уловена риба. Парите не са за изпускане, особено при големия избор от язовири в региона. Концесионерите обикновено си измиват ръцете с табели, че къпането е забранено. На места и те липсват.

Смъртоносният брод
Според концесионерите, това трябва да е достатъчно. Не е



Държавните язовири също са забранени за риболов. Едва ли някой обаче може да наблюдава, камо ли охранява язовир „Тракиец”, чиято брегова ивица е от десетки километри. През лятото, буквално на всеки километър има рибари. Край Николово например, през почивните дни се събират къмпингуващи, чиято единствена идея е един хубав плаж.

Г.Христов

Водолази търсят тялото на Борислав стайков в яз. Черногорово
Извадената кола от Мандра
Автомобилът преседял 9 години под вода с телата в него
Гражданска защита претърсваха с дни язовира край Левка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини