От х:

Днес в x:

Общината трупа по 5 бона месечно лихви по борча към Марчев

Адвокатът Велислав Велев

Днес в хасковския окръжен съд започна делото по иска на фирмата на общинския съветник Златко Марчев „Марчела 90“ срещу община Хасково. Искът е за неизплатени 383 000 лева за улични ремонти в областния град през 2007 година. Върху тази сума са начислени 80 000 лева лихви до момента на подаване на иска – март 2011 година. „Оттогава обаче започва да се начислява друга лихва, някъде над 5000 лева месечно“, обясни адвокатът на „Марчела“ Велислав Велев. По думите му процесът може да се проточи с години.

Днес бе първото съдебно заседание. Юристът на общината Николай Пенчев предяви претенции, че работата не е била свършена в срока на договора – 2.01.2008 година, а 12 месеца по-късно. Освен това възложителят има претенции и за качеството на изпълнение на обектите.

Юристът на „Марчела“ възразява, че строително-ремонтните дейности са били приети с протокол, в който няма вписани възражения за качеството или сроковете. „Възраженията започнаха след като запорирахме сметките и заведохме иск срещу общината“, обясни в кулоарите след заседанието юристът. Той обясни още, че е правил многократни опити да се споразумее с администрацията за уреждане на дълга, преди да предприемат съдебните мерки. „Предложихме в писмена форма варианти за споразумения, разговарях и със заместник кмета Недялка Станева. Бяхме готови дори да отстъпим от финансовите си претенции, за да си получим парите. След като нищо не се получи, пристъпихме към запора и иска в съда“, допълни юристът. По думите му опитите за споразумение са били в началото на годината, преди двете фирми - „Марчела 90“ и „Европът“ да наложат запори върху банковите сметки на общината.

Следващото съдебно заседание бе насрочено за 12 септември.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини