От х:

Днес в x:

Инспекторатът по образование с двама шефове днес

Мариела Златева (вляво) току що научава, че не може да влезе в кабинета на шефа, защото е заключен

Регионалният инспекторат по образование в Хасково днес има двама началници. Досегашният – Иван Панайотов, който е в отпуск, и възстановената на поста от Върховния касационен съд бивша началничка Мариела Златева. Днес тя се яви на работа, но не успя да влезе в шефския кабинет, защото бе заключен.

Мариела Златева бе начело на просветата в Хасково до февруари 2002 година, когато бе уволнена. Оттогава тя води битка с просветното министерство за неправомерното си уволнение. Възстановявана е на поста три пъти, и трите пъти минути след назначението си бе уволнявана. „Това ставаше при управлението на НДСВ, първо по време на техния мандат, а после в тройната коалиция, защото постът министър на образованието бе техен“, уточни Златева. Тя допълни, че очаква реакцията на днешните управляващи, дали те ще спазят закона. Това е четвъртото й възстановяване на поста. Заповед за назначаване от министър Сергей Игнатов обаче все още не бе пристигнала. Нито пък заповед за преназначаване на досегашния шеф Иван Панайотов, защото не може да има двама души едновременно на един пост.

В отговор на репортерски въпрос дали е търсила контакт с днешните управляващи, Златева отговори, че е разговаряла единствено с депутатката от ГЕРБ Фани Христова, която й казала, че „ситуацията е комплицирана“.

Потърсена за коментар от Haskovo.net, Фани Христова обясни, че е искала информация за ситуацията в Хасково от просветното министерство. „Оттам ми отговориха, че оценяват много високо работата на Иван Панайотов. Хасковският инспекторат бил на първо място в страната по редица показатели. Моите впечатления от работата на Панайотов също са отлични, той е изключително компетентен като експерт и като началник на инспектората. Освен това, доколкото разбрах, оглавява и експертни групи в министерството на образованието. От друга страна, разбира се, законът трябва да бъде спазен. Но това вече е работа на МОМН – да намери разрешение на този казус. За съжаление, нямам впечатления от работата на Мариела Златева, затова не мога да кажа нищо“, допълни Фани Христова.

Самата Мариела Златева пък е твърдо решена да брани правата си докрай. „Въпросът вече не е в поста, а в принципа“, категорична бе Златева. Тя остана в кабинет № 65 да чака вести от министерството.

Haskovo.net ще следи и ще ви информира за развитието на казуса.

Тодор Кръшков

Златева ще чака вест от министерството в кабинет 65

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини