От х:

Днес в x:

Златева от днес пак шеф на АБВ-то. Инвалиди с право на жп помощи в град без влак. Преглед на печата

Златева от днес пак шеф на АБВ-то, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Решението за възстановяване на поста е на Върховния касационен съд и не подлежи на обжалване. Заповед за преназначение на досегашния шеф от просветния министър обаче няма. Така днес инспекторатът по образование ще има двама началници.

БСП издига Петров за кмет, акцент над главата на вестника. Става дума за Димитровград и тамошния червен лидер Димитър Петров. Дописката е водеща на 2-ра.

Пиян каруцар се фрасна в пасат, нашамари водача, друг акцент до главата на вестника. Инцидентът станал в събота вечер, когато пияният Филип М. изтървал юздите на коня и каруцата се забила в пасата, който се движел по ул. „Република” в едноименния квартал. Пияният каруцар налетял на шофьора и му счупил ръката.

Не пуснаха Чатаев от ареста. Амнести: Изтезаван е в Русия, заглавие от 3-та. Търсеният от руското правосъдие Ахмед Чатаев бе оставен в ареста в Хасково до разглеждането на въпроса с екстрадицията му.

„Хасково-2” може да влез през задния вход на „В” група, акцент от спортната страница. Тънки сметки без кръчмар след загубата от „Спортист” в Пловдив.

Гарант в наркоканала на Близнака гори с 4 млн. евро, крими материал на 6 страница.

20 г. помагаме на бизнеса да си върши работата, хвали се от 7 страница шефът на ХТПП (хасковската търговско промишлена палата) Янчо Янев.

Инвалиди с право на жп помощи в град без влак, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е развита на цялата 4 страница. Куриозът е за хората с увреждания в Ивайловград.

Бизнесът: Ръст на заплатите води до съкращения, челно заглавие на първа страница. Твърдението е на шефа на Българската търговско промишлена палата Цветан Симеонов. Според него възнагражденията трябва да се обвържат с производителността на труда.

Логиката на Цветан Симеонов и палатата му обаче има доста кусури. Първият е, че производителността на труда не зависи от работника, а от работодателя. Работникът не може да купи нови машини, за да работи с тях. При липсата на реална пазарна среда в повечето сектори в страната няма сила, която да кара работодателя да инвестира в нови, по-производителни технологии, вместо в лъскави коли и имоти. На увеличаването на цената на труда може да го накара.

Конференция раздроби окончателно БСП в Димитровград, акцент от 2 страница. Така изданието интерпретира общинската конференция на столетницата, на която бе издигната кандидатурата на Димитър Петров за кмет.

Лисков даде заявка за трети мандат, още от 2-ра. И там БСП е имала конференция на БСП, на която издигнали кандидатурата на сегашния градоначалник.

Ромска сватба подлуди „Орфей”, акцент от трета страница. Зурните писнали още в 19 часа в събота и не спрели до 23 часа, въпреки многобройните обаждания до РПУ-то. Оказало се, че ромите имат разрешение от общината за данданията и полицията е с вързани ръце.

Вадят проститутки по бельо от нощен бар, още от 3-та. На това станали свидетели подранили свиленградчани в неделя сутринта.

Викат отново Савко Кътев в националния, водещо заглавие от спортната страница. Хасковският щангист се състезава в категорията до 105 кг.

Ford T след 100 г. отново в Хасково, акцент от 8 страница. През 1911 година моделът-чудо на Хенри Форд спрял до часовника в Хасково, където се държали речи и се правили снимки за спомен.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини