От х:

Днес в x:

Фирма в Хасково всяка година подарява нова кола на свой служител

Митко и Таня Полихронови получиха специалната наградата на Дженерал Мотърс -„Най-добър дилър на Опел в България“ за 2010 година. Престижният плакет Chairman s Club бе връчен на собствениците на „Поли ауто“ на специална церемония в Монте Карло. В надпреварата за приза хасковлиите пребориха 16 шоурума в страната. Наградата се връчва за най-добри показатели в продажбите, сервизното обслужване и работа с клиенти.

Дилърският комплекс в Хасково отвори врати през 2008 година. „Поли ауто“ е официален вносител на Опел и Шевролет.

Таня Полихронова, собственик на „Поли ауто“

- Получихте специалната награда на GM „Най-добър дилър в България“ за 2010 година. Получихте я в Монте Карло. Разкажете ни за пътуването ви?

- Присъстваха представители от 29 държави. Ние бяхме единствените, поканени от България. Настаниха ни в петзвездния хотел „Монте Карло“.

Имаше петдневна програма, предварително уточнена. И неслучайно церемонията бе по време на филмовия фестивал в Кан.

Всяка вечер трябваше да спазваме определен дрескод. За официалната вечеря в Кан - задължително бяло и черно.

Беше невероятно изживяване. Посетихме шоурум на порше, майбах... Колите и цените са страхотни. Друг свят. „Дженерал мотърс“ се бяха постарали да ни покажат най-хубавото от това райско кътче. Първата вечер бе организиран коктейл в хотела. Втората вечеряхме в рибен ресторант в Монте Карло. Трета вечер бяхме Кан в шатрата на хотел „Карлтън“. Хотелите са разположени край морето и всеки от тях има на плажа огромен павилион, много луксозен, с маси, столове, бар...На всяка крачка имаше опънати огромни екрани, където прожектираха най-новите филми, дори в хотелите. Докато вечеряхме в павилиона на хотел „Карстън“ вървеше видео, което показваше филмовите звезди, които му гостуват.

Връчиха ни наградите на официалната вечер. Беше холивудски тип, много стилна и баровска, жените в черно, мъжете с черен костюм и бяла риза. Водещ бе изпълнителният директор на GM за целия свят - Ник Райли. Преди да влезем минахме по червения килим. Покрай него се бяха подредили най-големите шефове на GM. Докато вървяхме, те ни ръкопляскаха. Казаха ни: „Вие сте нашите звезди и искаме да се почувствате такива!“

- Какво ви изненада?

- Дамата, която за една година тя е успяла да продаде 240 опела. А градчето, в което работи, наброява едва 3 900 жители. Награда получи и един турчин, който притежава шоурум в Анкара и за три години бе продал 16 000 опела. Беше отличен и един германец, трето поколение дилър на опел. Неговата фамилия продава марката от 105 години, а опел е на 111.

На официалната вечер ни представиха новият Опел Зефира. Показаха и един мини ван, по-малък е от корсата, може би ще го имаме през 2013 година. Той ще се движи изцяло с електричество. Показаха ни го и взеднага го прибраха, още вечерята не бе приключила. Отвън го чакаше тир. Бяха взети изключителни мерки за сигурност. Някой да не открадне модела. Освен нас, друг не го видя. Нямахме право да го снимаме. Страхотен автомобил, със стъклен покрив. Трудно е да го опишеш.

Имахме и доста екстремно преживяване.

Решихме да пообиколим с яхта. Макар да бяхме предубедени, се качихме. Ескортираха ни две моторници. Влязохме в морето и след по-малко от 10 минути се разрази страшна буря. Силен вятър, дъжд, яхтата се подмяташе като луда. Стана ни малко страшно, не ни се беше случвало. Веднага ни дадоха по едно хапче. Германците, които бяха в нашата група, поискаха да слязат и се качиха на моторницата. Ние се използвахме от това и се прибрахме с тях. На брега ни чакаше микробус, който ни отведе в хотела.

- Получихте престижната награда на GM и за добри продажби. Разкажете ни за клиентите, които помните?

- Имаше един рейнджър, тъкмо се беше върнал от Афганистан. Шоурумът ни има жива охрана и в неделя сме казали на пазачите, да пускат клиентите да разглеждат колите. Рейнджърът дошъл в неделя и харесал една Астра. В понеделник сутринта дойде с парите-25 000 лева.

Друг случай - клиент от Кърджали идва в 17.00 часа. За по-малко от час избра кола, плати я и тръгна за Кърджали без регистрационни номера.

Преди две години дойде една госпожица за Опел Корса. Видя колата, после поиска да види Астрата, след това и другите модели на Опел. След това полюбопитсва за Шевролета. Пак тръгна от най-малката. Стигна до Епика и каза: “Страхотна е. Това е моята кола!“ Беше решила да си купи малък автомобил, а си тръгна с най-голямата лимузина на Шевролет. Разликата между колата, за която дойде, и тази, която взе, бе около 10 000 лева.

Имахме и клиент, който изчака за цвета на Шевролет Круз, между бордо и лилаво, шест месеца.

- Най-възрастният ви клиент?

- Мъжът тогава беше на 78 години и си купи Астра с най-високо ниво на оборудване, двигател 1.6 турбо, 180 коня, вдига над 200 км./ч.

- Купували ли са от вас кола за подарък?

- Има една фирма в Хасково, която всяка година подарява нов автомобил на свой служител. Името му се изтегля в томбола. Първата година беше Корса, втората- Шевролет, последната-Астра. Като последната година подъръкът възлизаше на 31 000 лева. В тази фирма няма текучество на служители.

- Купуват ли хасковлии Опел и Шевролет?

„Поли ауто“ държи 50 % продажбите на нови коли в областта. Марките са добри, зрави, поддръжката е добра, на достъпна цена. Освен това ние сме официален вносител. Обслужването също е на много високо ниво. Разполагаме с най-големия шоурум в региона-целият комплекс е 2 200 кв.м.

Обучението на нашите служители е на три нива-бронзово, сребърно и златно. Всяко тримесечие преминават през определен курс. Аз и съпругът ми също непрекъснато се записваме на обучения. Последният, на който ще отида, е тридневен и струва 150 евро.

Адвокати, лекари, кметове, попове, ходжи, равини ползват 7-8 % отстъпка от цената на автомобила. Това е политика на Дженеръл Мотърс. Те смятят, че такива хора е престижно да карат нашите коли и това е реклама на марката.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини