От х:

Днес в x:

Лекари: Суетността ни спасява от рак

Д-р Живко Филев в акция по премахване на кожни проблеми

Суетността ни спасява от рак на кожата. До това заключение стигат онкодерматолози, които днес преглеждат безплатно срещу меланом-раково заболяване на кожата. Акцията е в рамките на кампанията "Евромеланом".

 За разлика от другите ракови заболявания, това минава без каквито и да е симптоми. На практика може да бъде хванато само ако визуално не се хареса на пациента. За това и жените по често избягват подобни проблеми.

Иначе болестта е най-често срещана при хората. Тя е н а второ място при мъжете след рака на белия дроб и на второ място при дамите след рака на гърдата. 

Сърбеж болка некомфортност, са неща с които организмът ни сигнализира че нещо не е наред. Меланомът обаче се развива с години и рецепторите свикват с раковите клетки, обясни хасковският дерматолог д-р Живко Филев. Обикновено, когато тези симптоми се проявят, вече е късно, защото това означава, че са засегнати вътрешни органи.

В хасковска и кърджалийска област има 25 кожни специалисти, нито един от тях освен д-р Филев няма онконасоченост. Само той в южна България има и специфичният лазер СО 2 с който се обгарят инвазивни ракови клетки по кожата.

Профилактичните прегледи пестят по 25 лв на хасковлии. Специалистите от онкодиспансера обаче не връщат желаещи да се прегледат, дори да са без направление, кълне се д-р Филев. Хората обаче идват чак когато имат проблем или ако желаят да се разкрасят. Такъв бе случаят на млад мъж от пловдивско, което посети хасковският онкодерматологичен кабинет специално за премахване на бемки по тялото. 35 годишният мъж щял да се жени и искал да бъде красив за съпругата си. „На практика суетността му е спестила проблеми“ съвсем сериозно обясни докторът. За 15 минути, проблемното образование бе премахнато. В случай че има съмнение за злокачественост, следва поредица допълнителни прегледи. Хванати на този етап обаче, тези кожни формации не дават усложнения.

Г.Христов

Млад мъж от Пловдив се подготвя за сватбата. Маха бемки
бемките могат да бъдат обикновени, но и начало на много сериозни проблеми
Опитното око на дерматолозите ги разпознава веднага. Трябва обаче да ги видят
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Валентина
    0 0
    16:19, 1 сеп 2017
    Доктор Живко Филев е най големия некадърник, който не само обира хората, но и ги обезобразява в стремежа си да забогатява. Даже работи в комбина с Димитровград ския доктор Димитров, който пък от своя страна, за изследване взема на хората 60 лв, от които дава някакви мижави, мизерни пари на лабирантките, които работят материала. Хора, не ходете при този доктор, много ви моля. Благодарение на него аз трябваше да претърпя операция, заради която изстрадах много. Моля ви хора, той не е доктор, той е касапин.
Последни новини