От х:

Днес в x:

3400 лв. стипендии раздадоха в „Златаров”. 8 абитуриенти с актове. Преглед на регионалния печат

3400 лева стипендии раздадоха в „Асен Златаров”, пише в анонс със снимка на първа страница „Новинар юг”. Темата е вчерашното изпращане на зрелостниците с акцент върху випуска в Езиковата. Най-голямата стипендия там получи Росалина Тодорова – 2000 лв.

Бойко даде рамо на Медицинския и Бирената, акцент над главата на вестника. Материалът е водещ на 2-ра. Става дума за вчерашното откриване на логистичен склад в Бирената фабрика, на което присъстваха премиерът и вицето Дянков, депутати, както и ректорът на старозагорския Тракийски университет проф. Иван Станков. Ректорът се надява медицинският колеж в Хасково да приеме първите си студенти още тази есен.

Лудия не жали ареста за изнасилване, акцент от 3-та. Теньо Стоилов нямало да обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”, наложена от окръжния съд в Хасково.

Елегия за легията, заглавие от 6 страница. Материалът е посветен на офицерската легия „Раковски”, чиито членове отбелязаха на 6 май годишнината от смъртта на първия си председател капитан Дойчин Бояджиев.

Кметството глобява фирма, която няма бизнес в общината, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Материалът е водещ на 3-та и наистина е куриоз. Общинската служба КОРЗ съставила акт на софийска фирма за две табели, определени като рекламни, без да е имала съответното разрешително от общината. Шефката на фирмата Емилия Мулетарова подала направо сигнал в прокуратурата. Тя твърди, че никога не е имала бизнес в Хасково, нито представителство тук, нито пък някакви бизнес интереси. Писмото от кмета, с което я приканва в тридневен срок да се яви в общината, бизнес дамата приема като заплаха и набеждаване. От КОРЗ и общината пък не дават мнение по темата.

Бойко Борисов удря рамо за Медицинския колеж в Хасково, водещо на първа страница. Фани Христова има основна заслуга за възстановяването на колежа, казва в кратко интервю за изданието ректорът на Тракийския университет, чийто филиал ще е колежът.

СДС отиде при Фуат Гювен, друго заглавие от 1-ва. Местните сини наели офис в хотел „Аида”, собственост на турския бизнесмен.

Бай Байрям на върбата от 3 години, акцент от втора страница. В материала се описва историята на 63-годишния Борис Борисов от с. Добрич, наричан бай Байрям, който останал инвалид с ампутиран крак. Човекът сам си измайсторил протеза от върба.

8 абитуриенти с актове, акцент от 3-та. Толкова са глобените вчера зрелостници по информация от МВР. Глобите са за вдигане на шум и врява, показване през прозорците на движещи се автомобили, надути клаксони. Миналата година глобените са били по-малко, уточнява изданието.

На темата за абитуриентите вестникът отделя цялата 4 страница. Заглавието е „Отличен 5.79 за випуск 2011 от Езиковата”.

Завистта само гробът я лекува, заглавие на 5 страница. Автор е Иван Енчев, който отговаря на материал на същата страница от Петър Ангелов. Взаимни нападки и обиди, нищо ново. Всъщност любопитното е, че авторът е цитирал обилно хвалби за себе си, почти три четвърти от целия текст. Сред похвалите се откроява и напудрено слово от Недялко Бакалов, публикувано в... сп. „Читалище”. Нищо ново, срещу едни 20 лева Бакалов е писал и по-безобразни хвалебствия, както впрочем отбеляза още преди години „Новинар юг”.

Двама хасковлии на „Ролан Гарос”, акцент от спортната страница. На турнира от престижната верига ще запишат първо участие Григор Димитров и Елица Костова.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини