От х:

Днес в x:

Отпечатък от пръстен издал изверга от Корен

Младен Младенов

Специфичен отпечатък от релефния сребърен пръстен на 30-годишния Младен Младенов по лицето на убитата старица от Корен насочил криминалистите към извършителя на извратеното убийство. 78-годишната Милка Стефанова бе пребита и насилена в дома си на 24 април. Жертвата е с 9 счупени ребра, разкъсано дъно на матката и кръвонасядания по лицето. Именно един от белезите по лицето, на което се бил отпечатал пръстенът на Младен, насочил разследващите по тази следа. След продължилите цяла седмица разпити на хора от селото – 244-ма души, сравняване на отпечатъци от пръсти, алибита и огледи, криминалистите задържаха 30-годишния Младен.

Късно снощи състав на хасковския окръжен съд разгледа искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение и отсъди: „Задържане под стража“.

При първоначалните разпити Младен признал деянието си, но по-късно пред съда се отметнал от тях. „Объркал съм се. Не съм аз“, заявил 30-годишният мъж.

Обвинението обаче разполага с два косъма, намерени по тялото и дрехите му, които са пратени за ДНК анализ. Ако се докаже, че те са на убитата баба Милка, това ще бъде сериозно доказателство за вината му. По бельото му пък е открито кърваво петно, за което Младен не успял да даде правдоподобно обяснение. То също е пратено за ДНК анализ.

Неадекватните действия на роднините на убитата са затруднили изключително криминалистите. Близките измили кървавите петна по пода, преоблекли старицата и изхвърлили старите й дрехи. Мислели, че възрастната жена е починала от естествена смърт. Едва след аутопсията съдебният лекар д-р Христо Еленски обяви, че става дума за брутално убийство. Също той е забелязал и особения отпечатък от удар по лицето на бабата, което ги насочило по следата на мъж с пръстен. Тя ги отвела до Младен Младенов.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини