От х:

Днес в x:

Военни и техника преминават през страната за учения в Корен и Николаево

Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) от състава на втора механизирана бригада, трето Бригадно командване и 101-ви алпийски полк ще се проведе от 6-и до 18 март т.г. на учебен полигон „Корен“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Бойните стрелби ще се изпълняват със зенитни установки ЗУ-23-2. Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски.

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на личен състав и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен транспорт, както следва:

На 5-и и 6 март транспортирането на личен състав и техника ще се извърши с железопътен транспорт от Плевен до Хасково. След разтоварване на ж.п. гара Книжовник техниката и личният състав ще се придвижат до полигон „Корен“ на собствен ход.

На 6 март от Стара Загора до полигон „Корен“ и на 12 март след приключване на етап от подготовката, военнослужещи и военна техника ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура обратно до Стара Загора.

Планирана полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана (ПВО) от 4-ти и 29-и механизирани батальони от състава на Единния център за начална подготовка ще се проведе от 7-и до 11 март т.г. на учебен център „Николаево“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Бойните стрелби ще се изпълняват със зенитни установки ЗУ-23-2. Общ отговорник за провеждане и осигуряване на полевата подготовка и бойните стрелби е командирът на 4-ти механизиран батальон подполковник Калоян Стоянов, а ръководител - капитан Георги Георгиев, командир на взвод в 4-ти механизиран батальон.

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на личен състав и техника по националната пътна инфраструктура на 7-и и 8 март т.г. по маршрут Шумен-Плевен-учебен център „Николаево“ и на 11 март т.г. по обратния маршрут. 

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини