От х:

Днес в x:

На полигон "Корен" започва тактическо учение

Полева подготовка с участието на формирования от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и други формирования от състава на Сухопътните войски за тактическото учение „Ответен удар – 23“ се провежда от днес до 2 юли на учебен полигон „Корен“. Това съобщиха от Министерството на отбраната. 

Подготовката включва ротни тактически учения с бойна стрелба, в които участват първа и втора механизирана рота от състава на 38-и механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и танкова рота от 2-ри танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, както и ротни тактико-специални учения с участието на осигуряващите формирования от батальона за защита на силите, щабния батальон и батальона за логистично осигуряване на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Тактическото учение „Ответен удар – 23“ ще се проведе от 3-ти до 5 юли в рамките на учение Enhanced Vigilance Activity – 23 на многонационалната бойна група, с рамковата държава Италия, което се провежда на учебен полигон „Ново село“. В учението ще участват 430 военнослужещи и до 140 единици техника от състава на Сухопътните войски, както и военнослужещи от Сухопътните войски на Италия. Темата на учението е „Отбрана на усилен механизиран батальон в първи ешелон на многонационалната бригада“. Основната цел е да се провери сглобеността и способността на батальона за планиране и провеждане на отбранителни бойни действия в състава на многонационална механизирана бригада.

Учението Enhanced Vigilance Activity – 23, което се провежда на полигон „Ново село“, включва два етапа - командно-щабно учение и тактическо учение с бойни стрелби, съобщиха миналата седмица от Министерството на отбраната. В учението ще участват до 1100 военнослужещи от Албания, България, Гърция, Италия, Северна Македония и Черна гора. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини