От х:

Днес в x:

Тактическото учение на Корен отработи политическа криза при война между натовски и държави извън Съюза

    Ескалиране на политическата криза във военен конфликт между фиктивни държави и държави от НАТО. Това беше заданието за отработване по време на провелото се днес на Учебения полигон край хасковското село Корен тактическо учение „Peace Sentinel 2017” / „Мирен страж 2017”/.

    Занятието е част от многонационалното учение с висока видимост „Seber Guardian-17”. Учението бе наблюдавано от висшето командване на Българската армия, от заместник-областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, от представители на министерството на отбраната, командири на съюзническите и партньорски сили, медии. В учението с бойна стрелба участваха повече от 1000 военнослужещи от 3-ти механизиран батальон от 61-ва механизирана бригада, от армията на САЩ , рота „Алфа” от Трета пехотна бригада и един пехотен взвод от армията на Република Сърбия. Над 50 бойни единици техника и над 150 единици транспортна и специализирана техника бяха включени в демонстрационните тактически действия на съюзническите и партньорски войски. Учението се провежда от 10-ти до 20-ти юни, а днес беше отреден за медиен ден и демонстрация.

    Планиращ учението е командирът на сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов, а бригаден генерал Пламен Йорданов-командир на 61-ва механизирана бригада, проведе самото занятие. Директор на учението е полковник- Деян Дешков-зам.командир на 61-ва механизирана бригада.

    Чрез днешното учение беше направена оценка на способностите на 3-ти механизиран батальон да планира и провежда операции в хода на конвенционален военен конфликт с висок интензитет. В края на учението днес бе дадена висока оценка за подготовката и бойните умения на участващите в операцията сили от България, САЩ и Сърбия. 

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ке
      КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
      2 -1
      23:48, 15 юли 2017
      Позивната на военния министър красьо шкембет на учението
      била "гейове"
      а позивната на щаба на ученията "патриоти"
    • 2
      **
      ***
      2 -1
      09:46, 16 юли 2017
      Колко пара хвърлена на вятъра само...Богата държава сме явно.
    Последни новини