От х:

Днес в x:

Търсят дом на четири изоставени палета

Изображение 1 от 3

    Читателка на Haskovo.net сигнализира притеснена за съдбата на четири малки кученца до редакцията днес. Галя Михайлова открила четириногите бебета в кашон близо до дома си на ъгъла на улиците „Ахрида“ и „Прохлада“ в кв."Македонски"прегладнели. Жената обясни, че след като първоначално се е погрижила за тях,  е потърсила помощ на спешния телефон в общината. От там й отговорили, че в събота няма как да реагират.

    Галя самата има желание да прибере малките, за да се грижи за тях, но това няма как да стане понеже в двора на къщата си има голямо куче и няколко котки, поради което се опасява, че малките кученцата няма да са в безопасност.

    Проверката ни показа, че действително няма какво да се направи по случая в почивните дни. От общината посочиха, че единственият полезен ход би бил през следващата седмица, когато мобилният ветеринарен екип, с който администрацията сключи договор за кастрационна и обезпаразитяваща кампания в Хасково, пристигне отново. Малките обаче могат да бъдат обработени и отново ще бъдат пуснати там, от където са прибрани, уточниха от общината.

    Затова Галя Михайлова се обръща към зоодобровлческите организации или добрите хора, които нямат домашни любимци, да помогнат, като приберат и отгледат бебетата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини