От х:

Днес в x:

Данев продава мерцедеса на Райна. В ОбС Харманли внасят докладни само с подпис на кмета. Преглед на печата

В ОбС Харманли внасят докладни само с резолюция на кмета, пише в анонс над главата днес „Хасковска Марица”. Темата е водеща за 2 страница. Според правилника за работа на Съвета, на сесии се разглеждат само докладни, които са резолюрани от кмета Лисков, без значение дали са положителни или отрицателни. Градоначалникът обаче бил в отпуск и не дал становище по проекта за удължаване на срока за такса смет. Така казусът остава за следваща сесия.

А решението на проблема изглежда невероятно просто – ако в правилника се запише, че липсата на резолюция се приема за отрицателно становище и се се разглежда от съветниците. Както казват старите хора – малко акъл да имаш, но навреме да ти дойде.

Гъркиня неправомерно наддава за имот, губи българин, водещо заглавие на първа страница. Българинът е Иван Бунков, шеф на кърджалийския вестник „Нов живот”. По закон гъркинята нямала право да придобива собственост в България за „второ жилище”. Това обаче станало ясно едва след като била обявена за победител в наддаването. Защо едва тогава, остава тайна. Но след като тя се оттеглила, търгът бил анулиран. Вместо да се предложи на следващия в класирането къщата в Хухла, за която е било наддаването. Каша след каша.

В ОбС ще търсят пари за погребението на Ханко, акцент от 3-та. Починалият от инсулт в Гърция 31-годишен бивш футболист Радослав Терзиев-Ханко може да бъде транспортиран до България, но това струва 3200 евро. Приятелите му организират събиране на средства, а общински съветници се ангажирали да внесат на сесията утре извънредна докладна за отпускане на помощ за семейството.

Не пускат момиче на матура по испански, имала оценка по каталунски, заглавие на материала на 4 страница, посветен на матурите тази година.

Данев продава мерцедеса на Райна, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Губернаторът продава на търг возилото на предшественика си на поста Райна Йовчева. Остава само по джип, допълва изданието. Началната тръжна цена за немското возило е 4225 лева.

Местни бизнесмени с Борисов в Хърватия, акцент над главата в броя. Заедно с премиера за официалното посещение в Хърватия отпътували Янчо Янев, Димитър Димитров и Тодор Бояджиев. Те били включени в бизнесделегацията.

По 850 дневно носят декларациите си в НАП, акцент със снимка от 1-ва.

Стоичков в Ханой вместо в Харманли, пише още на първа страница. Вчера станало ясно, че футболната звезда няма да може да уважи приятелите си в Харманли за празниците на града, защото му се наложило да лети за Виетнам.

Съдът отмени поръчката за боклука на Хасково, акцент от втора страница. Темата е решението на ВАС, с която спира процедурата за търга и я връща за нов старт.

Опелът убиец на 6-имата – и на дискотека в Брод, акцент от 3-та. След църквата за Великден компанията от Симеоновград възнамерявала да отиде на дискотека в село Брод. Продължение по темата за трагедията навръх Възкресение е на почти цялата страница.

Мама Мария носи късмет на Григор, акцент от спортната страница. Присъствието на родителката донесло късмет на младия хасковски тенисист за победата му над Маркос Багдатис.

Столетници и англичани крепят Поляново, заглавие на материала от 6 страница, посветен на селската сиромашия.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини