От х:

Днес в x:

Хванаха 900 кила контрабандно телешко за Турция

Месото е било разфасовано в Хасково

Близо 900 килограма телешко месо, нерегламентиран износ за Турция, заловиха от местната Агенция по храните, обяви временно изпълняващия длъжността директор д-р Христо Вълчанов. Мръвката е била собственост на турски гражданин. Тя е била набутана между седалките и в багажното помещение на пътнически автобус, пътуващ за Одрин. Той е бил проверен от полицията на автогарата в Харманли.

580 килограма телешки дроб и около 300 кила обезкостено месо са били пакетирани във вакуумни торби. Месото е нямало печати за произход, освен това се е транспортирало в нехладилни условия, съобщават инспекторите от агенцията по храните. Месото било разфасовано в хасковски месарски магазин, обяснил собственикът му. Името на магазина не се съобщава.

Телешкото е конфискувано, днес го предават за унищожение в екарисажа във Варна. На турският собственик на месото е връчен констативен протокол за нарушение, но той не се е появил да си го получи.

Днес инспекторите от Агенцията провериха с полиция сигнал за незаконна продажба на месо и карантия в хасковското село Узунджово. Търговецът не е открит, проверките продължават. През миналата седмица хасковската Агенция про храните провери над 40 търговски и производствени обекта в областта. Наложени са два акта.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини