От х:

Днес в x:

Гимназията по туризъм в топ 100 на успешните школа

Професионалната гимназия по туризъм в Хасково е в топ 100 на най- успешните училища в България. Тя се класира в конкурса „Моето училище в Интернет- прозорец към Европа“, който бе обявен от Центъра за развитие на човешките ресурси.

Елитното школо спечели място в луксозния каталог заради десетките си реализирани европейски проекти и завоюваните челни места в национални състезания. То е и първото в страната, получило Сертификат за качествено професионално обучение. До миналата година само още две школа успяха да го заслужат.

Гимназията е и член на Европейската асоциация на училищата по хотелиерство и туризъм.

Избраха ни, защото сме спечелили 22 международни проекта, нашите възпитанци са първенци във всички национални състезания по професионални умения, държим челни позиции и по успешна реализация на завършилите ученици, коментира директорката на гимназията Пенка Георгиева.

Тя допълни, че в момента те работят по още два проекта. През април нейни преподаватели ще заминат на обмен в Хайбъри колидж в Англия. Възпитаници на гимназията и тази година ще стажуват в чужбина. Професионалните си умения те ще шлифоват в хотелски комплекси в Милано.

Каталогът на най-добрите български училища е издаден на английски език и ще се разпространявано във всички европейски страни.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини