От х:

Днес в x:

Хасковска каратистка мачка съперници с 39°

8 Хасковлии взеха 8 медала и купа от държавното по карате

Хасковската каратистка Силвия Вангелова преби конкуренцията на държавното първенство за юноши и девойки старша възраст, макар че се състезаваше с 39 градуса температура. Въпреки коварната настинка, състезателката на клуб „Аида нет Ва до рю“ триумфира в София, като спечели титлата в дисциплината Кумите в категория до 47 килограма. В боевете до финала Силвия не даде шанс на конкуренцията и записа 4 убедителни победи.

Девойката се представи добре и на демонстративната дисциплина Ката. Там фиксира 3-то място. Заради подобно заболяване от турнира отпадна и намиращия се в топ форма Тенчо Тенев. Със съотборниците си Фариз и Егемен Сербест, Тенчо неизменно печели златото в отборната надпревара на Ката. Че същото щеше да се случи и сега, подсказва класирането на Фариз и Егемен. Те достигнаха до финала на Ката и си разделиха първото и второто място. Егемен добави и злато на Кумите в категория до 63 кг. Фариз стана втори в по-долната категория-до 61 кг.

В генералното класиране, хасковският клуб зае второ място отборно с 8 медала-3 млатни, 3 сребърни и 2 бронзови. Националното по карате се проведе през уикенда при небивала конкуренция. Участваха 161 каратисти от 32 клуба в страната.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини