От х:

Днес в x:

Футболист си гълта езика, татко му го спасява. Плащаме в Синя зона с SMS. Преглед на регионалния печат

На мач в Димитровград: Футболист си гълта езика, татко му го спасява,  заглавие над главата в „Новинар юг”. Инцидентът станал по време на срещата между домакините от Димитровград и „Ботев” Гълъбово след сблъсък между нападателя на гостите Йордан Василев и защитника на домакините Иво Янев. При падането си Василев си глътнал езика и само бързата намеса на баща му – д-р Георги Василев, анестезиолог в местната болница, предотвратила по-големи неприятности. Футболистът се отървал само със счупен зъб. А мачът завършил наравно - 2:2.

ИАРА извади 4 пиратски лодки от „Тракиец”, челен материал на първа страница в „Новинар юг”. Рибарите нарушители навлезли в забранената зона до стената на язовира. Съставени са 4 акта, глобата за това нарушение е от 100 до 500 лв.

Протестиращи блокираха кръгово и 3 бензиностанции, пише в акцента на 2-ра. Става дума за вчерашния протест срещу скъпите горива в Димитровград.

Япония дарява 35 хиляди евро на Димитровград, друго заглавие от страницата. Парите са за ремонт на детска градина в Меричлери.

Съдят търговец, проповядвал джихад, водещо заглавие на 3-та. Срещу Кадир Кадир от Козлец е внесен обвинителен акт, до месец тръгва процес.

Колоездач сгази баба, разкриха крадци на 140 л ракия, хванаха пиратско такси, част от заглавията на криминалната 3-та страница.

Цялата четвърта страница е платена от община Хасково, става ясно от уточнителен редакционен текст. Водещото заглавие е „Узунова тури детски площадки на знамето на ГЕРБ”.  В текста се твърди, че предлаганите от общинската съветничка Ирена Узунова детски площадки в „Орфей” всъщност ще се изграждат по проекта за 10-те милиона, който именно Узунова като адвокат на софийския консорциум искала да провали. „Общинските съветници отнеха и парите на мъртвите”, друго заглавие от платената страница. Става дума за отрязаните средства за строеж на траурен дом.

Проблемът със сградата на ПМГ – решен до есента. Това декларира в интервю за вестника на 6-та депутатът от ГЕРБ Иво Димов.    

Възстановяват 10-вековен параклис в Баните. На темата изданието отделя цялата 7 страница.

Вдигат паметник на Спартак в Турция, акцент от 12 страница. Според турски изследователи водачът на най-голямото въстание на робите в Римската империя – Спартак, е родом от Къркларели /Лозенград/.

Бизнесмен на съд за радикален ислям, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е развита на цялата 4 страница.

Димитровград скочи срещу скъпите горива, водещо заглавие на първа страница. Фейсбук събра съмишленици от цялата страна на национален протест, допълва вестникът.

Плащаме в Синя зона с SMS, пише още на 1-ва изданието. Такава била идеята в новата наредба. Ще има две зони – за кратковременно паркиране – до 2 часа, и за продължителен престой – от 8.30 до 17.30 часа.

Парко сам бута министерството на веселбата, акцент от 2-ра. Свиленградският бизнесмен заявил, че сам праща багерите, „когато се стопли времето”. Нямало да посяга обаче на параклиса в Ставри Димитрово.

„Екопрогрес” реже арматури, пламна пожар, водещо на 3-та.

Пътят Корен - Криво поле: На всеки метър дупка, на километър – трап, заглавие на 5 страница. Темата на публикацията е разбитият път между двете села. Средствата за ремонта бяха отклонени от кмета заради стари дългове към „Анико”, твърди вестникът. Жителите на двете села вече не искат да виждат политик.

Хасково попари ентусиазма на Стенли, акцент от 12 страница. Едва 20-тина дошли на концерта му в КДК.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини