От х:

Днес в x:

Дежурен кабинет ни брои още две седмици. Горивата скачат всеки ден. Преглед на регионалния печат

Дежурен кабинет ни брои още две седмици, съобщава в анонс на първа страница „Новинар юг”. Темата е водеща за 2 страница в броя. Дежурните ще чакат непреброени граждани в сградата на Изчислителния център, където се намира Териториалното статистическо бюро. Кабинетът ще работи от 8 до 20 часа, но 3 март най-вероятно няма да е работен.

900 кравеферми аут през 2012-а, водещо заглавие на първа страница. До края на годината фермите трета категория, каквито са повечето в областта, трябва да покрият критериите за първа, иначе няма да могат да продават мляко на мандрите. Повечето няма да успеят, смята експертката от агроминистерството Златка Възелова.

Харманли се стопи с 10 000, друг акцент от първа страница. Това са предварителни данни от приключилото снощи преброяване на населението.

Инкасатор яде бой за скоба в синята зона, акцент над главата. Темата е водеща за 3-та. Петко Братанов отнесъл няколко юмрука от разгневен шофьор, задето сложили скоба на вана му.

Авария: три дни теч в Ябълково, заглавие от 2-ра. Работници на „Монолит” спукали водопровод и си затраяли. Фирмата изгражда шумозаглушителна стена по трасето на скоростния влак.

Д-р Читов шеф на храните, пише още изданието. Докторът оглавява новата агенция, която събира под шапката си няколко институции.

Червени фенове: Полицаите ни биха, щото работели в събота, заглавие от спортната страница. Интерпретацията е на местни запалянковци, които все пак отървали тупаниците на „Герена”.

Йерусалимово изчезва до 10 години, заглавие на голям материал на 7 страница. В него се описва днешното състояние на адаша на Йерусалим – селце на 4 км. от Марица, намира се в община Любимец. В света имало само 3 селища с подобни наименования, останалите две са в САЩ и Русия. Според изданието след 10 години адашите на свещения град ще останат само 2.

Ревю не почва без депутатката Фани, акцент от 12 страница. Става дума за модно ревю в гимназията по лека промишленост.

Плащаме от днес спорен налог, чело на „Хасковска Марица”. От днес започва плащането на местните данъци и такси. Налогът за боклука обаче е спорен – казусът отиде в съда, след като ОбС намали размера му наполовина.

Затварят над 1000 ферми в областта, анонс над главата в броя. Темата е изтичащия в края на годината срок за категоризация на стопанствата.

Пребиха инкасатор в Синята зона, друг акцент от първа страница.

Младежи превърнаха дърво в мартеница, заглавие към голямата снимка на 1-ва. Става дума за младежите от свиленградския спортен клуб „Изида-Юнак”, които обвили цяло дърво с червени и бели конци.

Горивата поскъпват всеки ден, водещо заглавие на 2-ра. А-95 вече е 2.45 лв., А-98 – 2.63 лв., а дизелът удари 2.52 лв. Цените скачат всеки ден, отбелязва изданието.

Делегация от Лестър за два дни в Хасково, пише още на 2-ра вестникът. Англичаните пристигнали вчера.

Кинг Конга и Бъбрека остават в ареста, акцент от 3-та. Късно снощи хасковският окръжен съд остави 6-има от контрабандистите на цигари в ареста.

Малък сечко събира национали в Хасково, заглавие от 5 страница. Темата е малко носталгична – проведеният преди 20 години турнир „Малък сечко”, събрал футболни звезди.       

Хандбалът с нов президент, акцент от спортната страница. Новият шеф е от Габрово – това е Росица Бакърджиева.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини