От х:

Днес в x:

Гарвановци освиркаха кмета Иванов. 65 на сто от Хасково преброено. Преглед на регионалния печат

Гарвановци освиркаха кмета, пращат депото в Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е обществено обсъждане за разширяването на сметището край селото, развита е на 4 страница. Присъствалите на събирането гарвановци освиркали кмета на общината, не вярвали вече на обещания. Депо ще има, решено е от държавата, категоричен е пък градоначалникът.

Болни срещу пиацата пред Първа поликлиника, водещо заглавие на първа страница в „Марица”. По темата е писано много, но резултат – никакъв. Пред Първа поликлиника има таксиметрова пиаца и няколко места за инвалиди. Място за болни няма. Абсурдната ситуация е подобна и на „Георги Кирков”, където се намират Втора и Трета поликлиника, а спирането е забранено. Сякаш този град е създаден за удобство на бакшишите и за създаване на работа на паяка.

Фирми блокират сметка на общината, пише още на 1-ва. Две дружества на Златко Марчев са предприели стъпки за блокиране на сметки на общината заради неразплатени задължения.

Продадена улица буни Стамболийски, акцент от втора страница. Оказва се, че част от улица е била продадена и застроена. Хората се въртят в омагьосан кръг и се чудят на кой Господ да се жалват.

5 месеца затвор за проститутка крадла, водещо на 3-та. Стоянка Михова-Слона отнесе ефективна присъда, задето обрала възрастен мъж в Хасково.

Браво, цветя и сълзи за Иван Чаушев, акцент от 8 страница. Във вторник вечерта бе бенефисът на актьора, който събра многобройна вярна публика. Бай Иван отбеляза 60 години на сцената. Да е жив и здрав и все така вдъхновен и влюбен в живота!  

Зарата се топли от боклука на Димитровград, пише с въпросителна накрая във водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Боклукът на бригадирския град да се извозва до Стара Загора, вместо до Гарваново, обмисляли от общината. Така щял да захранва новостроящия се завод за преработка на сметта в Зарата.

Митничарят Лилянов избуя като Горан в ДС, акцент над главата в броя. В текста са изброени бившите шефове на митницата в Свиленград, които са били агенти на Държавна сигурност.

Хасковските галерии остават без шеф предизборно, друг акцент до главата на вестника. Владо Запрянов бил подал молба за напускане. Според изданието причина за това била съпругата му Мима Ненкова, която щяла да става имиджмейкър на Иван Стаматов на местните избори. Бизнесменът щял да се кандидатира за кмет на Хасково.

65 на сто от Хасково преброено, водещо заглавие на 2-ра. Данните са от шефа на статистиката Наско Нанев. По думите му повечето преброители щели да приключат предсрочно, защото много хора се преброилии в нета.

Прокуратурата: Кметът не е в нарушение за Синята зона, акцент от 3 страница. Заключението на държавно обвинение е, че градоначалникът не е нарушил закона, като е разпоредил инкасаторите да продължат да работят въпреки решението на ОбС за спирането на зоната. Сигналът бе подаден от ГЕРБ, оттам заявяват, че ще обжалват.

„Димитровград” кавалерски победи „розите” само с 3:0, акцент от спортната страница. Според вестника домакините можели да набутат на казанлъчани още голове, но проявили кавалерство и спрели при 3:0.

Шефът на КГБ награждава лично ген. Владо Янев, заглавие на очерк за бившия началник на Окръжното управление на МВР в Хасково – на 6 и 7 страница. Днес ветеранът навършва 90 години. Да е жив и здрав!

Иван Чаушев на колене пред публиката, акцент от 12 страница. Темата е бенефиса на актьора в хасковския театър.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини