От х:

Днес в x:

Англичанин се "обзаведе" с яке от димитровградския пазар

Английският гост пробва стоката на Неделен пазар, снимки: община Димитровград

С яке и спортен панталон, закупени от магазин на Неделен пазар си тръгна днес английският бизнесмен Джон Таунсънд. В качеството си на представител на Търговско-промишлената палата в английският град Лестър, Таунсънд посети най-голямото тържище в България по покана на кмета Стефан Димитров. Той се срещна и с ръководството на Общинското предприятие, за да разбере как работи то.

„Такова чудо, с такава подредба у нас нямаме”, коментира Таунсънд. В Англия се срещат само ежедневни пазари за зеленчуци и плодове, в неделните дни също има пазари, но те са извън населените места и хората продават само непотребните им вещи. Няма практика фирми да предлагат продукцията си по този начин, разказа още Таунсънд.

"Това е едно фантастично място за търговия и допринася за просперитета на града и региона", сподели впечатленията си от тържището гостът от побратимения на Хасково град. "Наличието на изградени магазини, електричество и подобряване на инфраструктурата показват правилната посока в развитието", смята още Таунсънд.

Според него това, което прави пазара интересен, е близостта му до хората. За много от тях отпада необходимостта да използват транспорт, за да се насладят на приятното пазаруване и разходка, сподели още английският гост. 

Англичанинът се срещна с градоначалника Стефан Димитров и ръковоството на Общински пазари

Представителят на бизнеса от град Лестър смята, че е възможно успешно партньорство с община Димитровград и има възможност за съвместни бъдещи проекти.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини