От х:

Днес в x:

Грандиозен пожар унищожи 16 300 бройлери. Пожарната закъса на пътя

В летния пожар пилетата бяха спасени. Сега обаче се изпекоха

Голям пожар унищожи 16 300 птици и 500 квадратни метра сграда в село Долно Черковище община Стамболово. Огъня избухнал вчера в ранния следобед. Въпреки че цялото село се стекло да гаси, пламъците се разпространили бързо в пълното със слама и вата помещение. За току що излюпените пиленца е нямало никакъв шанс. Няколко от работниците са получили дребни изгаряния докато са опитвали да гасят огъня разказа кметът на Долно Черковище Себахтин Халил.

Любопитен момент оказал развой върху развитието на пожара е че тръгналата от Стамболово пожарна кола е закъсала по пътя. След сигнала за аварията, към мястото тръгват два автомобила от Хасково. Пътят обаче е лош и цели 60 км, което забавило подкреплението. Автомобилите все пак са стигнали навреме за да спасят втората сграда от птицефермата и част от първата. Огънят е бил локализиран и потушен.

Птицефермата е на Стефан Латев от Харманли. От доста време той отглежда птици в долно Черковище. Стана известен през годините именно с пожарите на негови обекти. Последният бе миналата година през август, но тогава собственикът се размина с изгорели 200 бали слама и спасени 30 хиляди птици.

Честите пожари принудили Стефан да постави камери на птицефермите си, заради съмнения в умисъл. По предварителни данни, заснетият материал не показва нищо криминално. Макар и неуточнена докрай, вероятната причина за пожара е огън тръгнал от печка с твърдо гориво с която се отоплявало халето.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини