От х:

Днес в x:

И новият наемател на „Лора“ отнесе глоба за цигари

Инспектори от РЗИ пишат акт. Д-Р Александров обяснява изискванията на наредба. Асен Кочев слуша със скръстени ръце

Новият наемател на кафе „Лора“ стана поредната жертва на никотиновата полиция днес. Асен Кочев отнесе акт, за това че не е залепил зелен стикер „Без тютюнев дим“ на вратата на заведението си. Вчера той е получил предписание от служители на Регионалната здравна инспекция(РЗИ)да подмени червената табела, която указва, че в заведението се пуши.

Наредбата е категорична- кафенето е с площ над 50 кв. м. Ако ще се пуши, трябва да се прегради на отделни зали. Дотогава в него не трябва да се пали цигара, обясни д-р Иван Александров на ядосания наемател, който ще трябва да плати глоба между 500 и 1000 лева. Знаете ли колко наем плащам, вие искате да задушите бизнеса ми, кипна пред инспекторите Кочев. Той възропта, че отворил заведението едва преди две седмици и нямал време да прегради помещението. Защо глобявате мен, и в други заведения се пуши, ама тях не ги закачате, каза още наемателият. Д-р Иван Александров отговори, че може да напише жалба къде е бил свидетел на нарушение и така дори ще улесни работата му. Аз не пуша и с удоволствие следя за спазването на новата наредба, обясни докторът.

Първоначално Асен Кочев отказа да подпише акта и заплаши, че ще съди инпекцията, но накрая сложи подписа си.

Клиенти на заведението не бяха глобени, защото според служителите на РЗИ са били подведени от табелата на вратата и затова са запалили цигара.

Христина Котларска

Тази табела донесе акта

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини