От х:

Днес в x:

Втори тото шанс : местят само 1 пункт

Пунктът, който подлежи на преместване

Спортният тотализатор в Хасково получи втори шанс за съществуване, след като днес кметът Георги Иванов се отказа от искането си за премахване на пунктовете и се съгласи да бъде преместен само един - този до обредния дом. Преместването на този тото пункт било наложително заради проект за озеленяване на средата около погребалното. Пунктът ще се подвизава вече на улица „Лонгоза“ /между булевардите "Освобождение" и "Илинден" /.

„Как си преставяте Хасково без тото? Никога не е ставало въпрос за това“ заяви пред Haskovo.net кмета Иванов. В неопределено бъдеще щели да се преместят и останалите тото пунктове заради проекта за освежаване на парковата и пешеходна среда на Хасково. Не е ставало дума за „премахване“.

Не така стоят нещата според регионалният шеф на Тотализатора Милена Костадинова. Тя показа полученото от общината писмо от миналия понеделник. В него изрично е упоменато, че 8-те тото пункта на Хасково, които са в метални павилиони, подлежат на ПРЕМАХВАНЕ в двуседмичен срок. Или ги маха Екопрогрес за сметка на тотализатора. Пред Haskovo.net г-жа Стоева потвърди, че не е ставало дума за преместване, а за премахване при това без никаква алтернатива.

„Споразумяхме се“ лаконично коментира дамата. На въпроса как, не даде отговор. Но потвърди, че в цялата история на тотализатора в България, не е получавано такова искане, което реално и законно/ може да лиши цял един град от достъп до тото пунктове.

Цялата истерия около тотото бе заради „кметския“ хотел, обяви лидерът на ГЕРБ в региона Иван Петров на своя пресконференция. „Напишете го с големи букви, Кметът притисна Тото-то, за да ги принуди да се съгласят с преместването на пункта до хотала на сина му“ добави той.

Повече по темата и всички гледни точки, в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Регионалния шеф на Тотото, Милена Костадинова
Писмото от понеделник с което се иска премахване на пунктовете
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини