От х:

Днес в x:

Масларова: Обеднели сме с 20 процента

Емилия Масларова, Иван Станчев, Светла Бъчварова

В резултат на усилията на правителството на ГЕРБ през последната година сме обеднели с 20 процента. Това заяви днес в Хасково бившият социален министър и настоящ депутат Емилия Масларова. По думите й в период на криза по-валиден измерител на обедняването е малката потребителска кошница, а не голямата, с която властта измерва инфлацията, и която показва далеч по-малки стойности. „В голямата потребителска кошница са включени пианото, екскурзиите, почивките, неща, които във време на криза повечето хора си спестяват. В такъв момент реален измерител на обедняването е малката кошница, в която влизат хляба, млякото, горивото и отоплението, лекарствата. Все неща, от които човек не може да се лиши“, коментира Масларова.

На брифинг днес бившата социална министърка, заедно с общинския лидер на БСП Иван Станчев, както и областната председателка проф. Светла Бъчварова обявиха позицията на социалистите за управлението на страната. На Национален съвет на БСП на 15 януари било решено червените да предприемат серия от действия за изобличаване на безобразията на властта и отстраняването им от управлението на държавата. Според тях ГЕРБ застрашава националната сигурност и те щели да искат от президента да свика спешно Консултативния съвет по национална сигурност. Емилия Масларова пък коментира какво не бе направено през 2010 година в социалната сфера.

След прескоференцията тя отговори на журналистически въпрос, че все още няма насрочена дата за делото, по което тя е подсъдима.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини