От х:

Днес в x:

Хасковски астролог: България е зодия Телец

Станимир Стойчев се занимава с астрология от година и половина. Въпреки скромния си стаж той е изговил 150 хороскопа. Тълкуването на планетите е негово хоби, в което задълбава между лекциите и изпитите си в Бургаския свободен университет, къoето следва право. Завършил е Езиковата гимназия в Димитровград. Роден е на 2 август 1990 година в Хасково.


Станимир Стойчев, астролог


-Как млад човек като теб се запали по астрологията? Повечето мъже са скептични към предсказанията на звездите.

-Винаги съм се вълнувал от астрологията. Но когато назря въпросът какво да следвам и в какво съм най-добър, реших да си направя хороскоп. Отидох при Светлана Христакиева. Мои приятели ми казаха, че са се допитали до нея преди 15 години и 90 процента от това, което тя е предвещала, се е случило. Отидох от любопитство. Хороскопът не може точно да определи професията, но посочва сферите, в които можеш да се реализираш успешно. Светлана ми каза, че съм силен в правото, астрологията, а по-късно може да бъда успешен и в политиката.

-Какво показва един хороскоп?

-Той показва не само нашите заложби, но може да определи кога ще сключим брак, кога ще се роди първото ни дете. Това го доказа и Астропсихологичният център на д-р Лиз Грийн. Тя е последователка на Карл Юнг, който също се е занимавал с астрология. Конкретни събития могат да се предскажат, ако знаем точния час на раждането си и ако се допитаме до добър астролог. Прогнозите не се оправдават, ако сбъркаме с часа на раждане или астрологът не е достатъчно компетентен.

-Какъв процент от твоите прогнози се сбъдват?

-Правил съм три хороскопа за брак и в два от случаите познах. Но аз не съм достатъчно напреднал. Астрологията не бърка, бъркат астролозите в тълкуванието си. В астрологията има един парадокс. Приписват й се повече заслуги, отколкото има. Други пък я подценяват, повече отколкото заслужава. Истината е по средата. За мен тя е средство за себепознание и стои много близо до психологията. Астрологията ти помага да разбереш в какво си силен и в какво слаб. Привърженик съм на Западната школа, според която човек притежава свободна воля и сам гради живота си. Хороскопът те ориентира за твоите заложби и слаби страни.

-Значи за дребните ни недостатъци спокойно можем да се оправдаваме със звездите?

-Астрологията е много близо да психоанализата. Когато планетите са в негативен аспект, това говори за негативни черти в характера. С известни усилия тези недостатъци могат да се превърнат в позитиви. В моя хороскоп например Марс и Плутон са в опозиция. Това означава, че съм агресивен, че паля много бързо. Когато го знаеш, можеш да го обърнеш в позитивен план и да канализираш тази енергия например в спорт.

-Кои са астролози в България, които могат да направят добър хороскоп?

-Кирил Стойчев, Адриана Вотей, Маргарита Паскалева и Любомир Червенков, който живее в Австралия. В изготвянето на хороскопите много ми помага Любомир Червенков. Поддържаме непрекъснато връзка по скайп и мейл.

-А Алена?

-Не искам да говоря за нея.

-Защо повечето хора нямат доверие на астрологията?

-Защото повечето хора слагат астролозите под един знаменател с гледачки и баячки. На астролозите се гледа като на луди.

- Как ще коментираш прогнозата на Лещански за опустошителното земетресение в Хасково?

- Астрологията не може да прогнозира точния час и мястото, където ще има земетресение. Неговата прогноза не беше на база хороскоп.

- Може ли датата, на която се сключва брак, да гарантира неговата стабилност?

-Това е нумерология. Има връзка, но не съм задълбавал в това. Числата имат вибрация, която отговаря на определен планетарен принцип. Ако денят е подвластен на Плутон, може да се предположи, че бракът ще бъде съпътстван с изневери и скандали. Ако е под влиянието на Венера, предполага любов и хармония. Но това само по себе си не е достатъчно. Трябва да се тълкуват и хороскопите на младоженците. Една планета сама по-себе си нищо не означава. Тълкува се не само нейното проявление, но и взаимодействието й с другите планети. Астрологията се учи цял живот. Говорил съм си с Кирил Стойчев. Той се занимава с астрология 40 години и казва, че има какво още да учи. Астрологията непрекъснато се развива и допълва. Планетата Плутон е открита по времето на Карл Юнг и Зигмунд Фройд. Тя управлява психотерапията, свързава се с обновлението и трансформацията. Както и със смъртта. Тема, която мен много ме вълнува.

-Смъртта?

-Интересна ми е и подготвям астрологичен доклад на тази тема. Изучавам планетните разположения в хороскопите на хора, починали от естествена смърт, в катастрофа и от болест.

-Кои планети предопределят професионалната реализация?

-Призванието се тълкува по знака на върха на 10-ти дом. Ежедневният труд подсказват планетите в 6-ти дом, а финансовото състояние - във 2-ри дом. Анализират се и Сатурн, Слънцето и Юпитер.

-Като заговорихме за финансово състояние, какво е общото в хороскопите на милионерите и милиардерите?

-Много често в техните хороскопи Плутон е във 2-ри дом. Но само това не е гаранция, че имаш потенциал да печелиш пари. Не може да се съди само по едно планетно разположение.

-Кое е общото в хороскопите на старите моми и ергени?

-Отново без да абсолютизираме, това подсказват негативните аспекти на Венера със Сатурн. В моя хороскоп има такава опозиция, но Венера сключва положителни аспекти с три други планети. В случая това не означава безбрачие, а евентуално трудности в брака.

-А при любовчиите?

-При тях Венера е в негативен аспект с Уран-това може да означава както множество извевери, така и хомосексуализъм. Карл Юнг установява тази зависимост и тя се оправдава на 98 процента.

-Партньорските хороскопи стават все по-популярни. Какво е първото задължително условие за успешна връзка или брак?

-Слънцето на единия партньор трябва да е в положителен аспект с луната на другия. Ако слънченият знак на една жена е в дева, тя с висок процент ще има стабилна връзка с мъж с луна в козирог, телец или дева. Важно е да се съобрази и къде подада луната в хороскопа да една дама. Ако луната е в лъв, тогава тя ще се чувства щастлива с партньор от зодия лъв, овен или стрелец.

-Каква е твоята прогноза за България през 2011 година?

-Навлизаме в положителен цикъл, макар че това няма да се усети от обикновените хора. И тази година ще бъде трудна. Ще започнем да излизаме от кризата по средата на 2012 година. Тогава ще се почувства финансов подем. Хороскоп на България направи ректорът на Московската академия по астрология Михаил Левин. Той изчисли, че българската държава е създадена на 24 април 680 година в 23.56 часа при ритуал за обединение на прабългари и славяни. Нашата държава е зодия телец, с асцендент козирог. На базата на тази рожденна дата Михаил Левин прави прогнози, които са се сбъднали на 90 процента.

През 2011 година ще се наливат много пари в изграждането на магистрали, пътища и сгради. Ще се развива селското стопанство. Ще влезем в Шенген. Това ще стане в периода от май до август. С най-голяма вероятност-между 15 и 25 юли, когато Юпитер е в съвпад с рожденото слънце на България и означава много положителни аспекти, които водят до разширение. Такъв аспект се наблюдава веднъж на 12 години.

Позициите на премиера Бойко Борисов ще се заздравят. Рано е да се каже дали ще вземе втори мандат. След месец май всички политици, дори от опозицията, ще сключат съгласие, може и негласно, да провеждат обща политика, за да задравим позициите си в Европа. Възможно е да има заплахи и дори атентат срещу български политик или много скъп за страната ни човек. Кой точно, не мога да кажа. Това е астрология, а не ясновидство. Заради кризата много българи ще емигрират. През януари, февруари, март, септември и октомври ще има стачки на лекари, железничари.

Новият президент ще е над политическата обвързаност, което не означава, че ще е безпартиен.

-Каква е вероятността новият президент да е жена?

-Не е малка. Това показва положителната позиция между Плутон и Уран. Уран дава нетипични събития, което може да означава и жена президент, но това е в сферата на вероятностите. Има вероятност новият президент да е от ГЕРБ. Ще е човек, който ще работи за хората.

Хасково се разделя с един остарял и боксуващ модел на управление. Новият кмет ще работи за обикновените хора, а не за определена прослойка, която иска да лапа.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини