От х:

Днес в x:

Пийнал дядо стреля с пистолет по прозорец на комшия

27 годишен хасковлия от улица "Ятак" открил прозорците на жилището си изпочупени от пистолетни изстрели в новогодишната нощ. Заедно със семейството си, мъжът излязал около полунощ на 31-ви декември, за да посрещне навън новата година. Върнал се в 2.30 и открива потрошените джамове. След подадения сигнал, униформените от хасковското РПУ извършват оглед и откриват 5 гилзи пред къщата на потърпевшия. След проведени оперативно издирвателни работи се е установил и стрелеца. Това бил съсед на 74 години, който стрелял със законно притежавания си пистолет Макаров. Не е констатиран умисъл, дядото стрелял във въздуха от еуфория по настъпващата Нова година. Повлиян от празничната трапеза обаче мерникът се поотклонил и вместо към небето, изстрелите полетяли към намиращото се на 3-я етаж жилище на 27 годишния.

На извършителя са снети обяснения и си е изпратен в къщи. Заведено е досъдебно производство. Дали ще се стигне до съд, ще прецени прокурора, на базата на събраните доказателства и показания.

Това е единственият инцидент в новогодишните дни. Няма пострадали от пиратки или жертви на алкохолни натравяния, потвърдиха от Бърза помощ. Единствените пострадали са били от ...преяждане.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини