От х:

Днес в x:

Заредиха децата с гранати за Нова година

Нова изключително мощна пиратка с формата на гранатата лимонка се продава в специализираните магазини за Нова година. Пиротехническото средство е от най-високия клас на опасност-Клас 5, и продажбата му е категорично забранена на лица под 18 години и извън специално обезопасени и лицензирани за целта магазини.

Най-ниският Клас 1/обикновените пиратки/ пък може да се продава и на 16 годишните.

1.Проблемът е че независимо кой ги закупува пиратките, те в крайна сметка попадат в ръцете на децата. „Лимонката“ е особено опасна защото ако гръмне в ръка на човек, нанася тежки травми. Тя е опасна и ако гръмне в затворено помещение. По мнението на оръжейният специалист Григор Димитров от магазина зад бизнесцентъра, пиратката чупи стъкла ако се възпламени в стая. Ако пък попадне в по тясно пространство, варел или от старите контейнери за боклук, то направо ги деформира.

Търговията с пиротехника полека лека набира сили, като основно се търсят пиратки, римски свещи и ракети. За желаещите още по празнична илюминация се предлагат фойерверки, досущ като тези от мащабни градски тържества тип „Дните на Хасково“. Касетка със 49 ракети с илюминациите струва само 100 лв.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини