От х:

Днес в x:

30% поскъпна пиротехниката в Хасково

    30% поскъпна пиротехниката в Хасково, каза Иван Гинев, собственик на специализиран магазин в областния град. Уточни, че увеличението се дължи на доставките от различните държави - Китай, Азербайджан, Италия. 

    Той обясни, че най-много изделия се купуват в дните преди Нова година, но търсене имало и преди Коледа. По думите му най-предпочитани са пиробатериите, които са на цени между 20 и 200 лева, както и римските свещи, които варират между 1.50 и 20 лева. Най-много много се продават изделията на средна цена - пиробатерии по 40-50 лева и римски свещи по 5-6 лева.

    „Преди години клиентите бяха предимно младежи над 18 години, а сега са хора на възраст между 40 и 50 години“, каза Иван Гинев. Той заяви, че за посрещането на Нова година хората с разрешително за пистолет, купуват халосни патрони и заря. Поясни, че през последния месец в магазина му са го посетили служители от 6 различни звена на контролни институции. Нарушения не са открити.

    Освен пиротехника, в специализирания магазин се издават риболовни билети. Един от потребителите днес бе 14-годишният Кристиян Вълчев, който е „запален“ по хобито още от ранна детска възраст. Утре той възнамерява да отиде на риболов с дядо си, който го придружаваше в магазина.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Сл
      сладура
      7 -7
      19:17, 26 дек 2022
      Най-готиния Ванко
    • 2
      Де
      Ден
      12 -3
      20:34, 26 дек 2022
      Ден , година храни .
    • 3
      Ло
      Ловец
      20 -2
      20:38, 26 дек 2022
      Повече от 10 години не купувам даже пиратки. Абсолютно безсмислено е. Цените са убийствени. В Испания купих батерия която тук струваше три пъти по скъпо! На какво отгоре. Така че не давам и лев .
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини