От х:

Днес в x:

Учат първолаци на шах и табла

Следващият урок по математика ще е по игра на шах и табла, решиха родители на малки математици, които получаваха днес в дома на учителя наградите си за отлични резултати от математическото състезание Иван Салабашев. Освен чисто математическите пособия, като ъгломери, транспортири и линийки, сред пакетите с наградите бяха и комплекти от логически игри-шах, табла, не се сърди човече и монополи. За най-малките сладурковци имаше плюшени играчки-за момиченцата и хубави кожени футболни топки/за момченцата/.

Тази година за пръв път се включиха второкласници и се представиха отлично, констатираха от хасковското дружество на математиците, което отговаряше за провеждането на регионалния кръг от националното състезание „Иван Салабашев“. То се състоя на 4-ти декември и само в Хасково събра 500 ученици от 1-ви до 12-ти клас.

Най-много първи места-6, извоюваха децата на ПМГ Хасково. По едно имаше за ОУ "Климент Охридски", ОУ" Иван Рилски" и ЕГ "Асен Златаров".

Състезанието бе ключово за зрелостниците. С добри резултати, те можеха да си извоюват прием във ВУЗ без кандидатстудентски изпит. Всички 12-класници обаче решаваха задачи в Стара Загора. Само там състезанието бе валидно като вход за университет.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини