От х:

Днес в x:

Бивш губернатор вдига втори „XXI век“ в центъра на Хасково

Д-р Христо Василев

Фирмата „Марса“ на бившия областен управител на Хасково от времето на Иван Костов – д-р Христо Василев, възнамерява да вдигне изпозантна 8-етажна сграда в центъра на Хасково. Тя е от типа на комплекс „XXI в.“, коментираха запознати с инвестиционните намерения на бившия губернатор. За да стане това обаче е необходимо разрешението на министъра на регионалното развитие и благоустройството, защото се нарушават редица изисквания на закона за устройство на територията.

Докладна записка с предложение до министъра да одобри това отклонение от нормите на закона днес гласува Общинският съвет. Предложението бе внесено за обсъждане от замшефа на ОбС Таня Стойнова.

Става дума за двете сгради, бивша администрация на СМК. Те се намират на площад „Свобода“, до областната администрация. Имотът бе купен преди няколко години. Сградите са физически и морално остарели, аргументира се Стойнова. „Марса“ възнамерява да ги бутне и на тяхно място да издигне огромна обществена сграда с офиси за административно обслужване.

Отклонението от нормите и изискванията на закона за устройство на територията обаче са значителни. Проектната височина на новата сграда е 25 метра, докато ограничението за градове от типа на Хасково е 16 метра.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини