От х:

Днес в x:

Хасковлия: Кафене вдигна масите и се показа старият център

    Плочките в центъра на Хасково са порутени, въпреки скорошните ремонти, сигнализира читател на Haskovo.net. Сред компрометираните участъци е улица „Преслав“. Въпреки че в района беше правен ремонт преди по-малко от 10 г., плочките са изронени и горния слой на настилката липсва. „Не е нормално за талкова кратък срок, плочките да са изкъртени“, възмущаваха се преминаващи хасковлии.

    В другия край на центъра, по ул. „Сан Стефано“, пък „изскочиха“ старите плочки. Настилката се появи, след като беше затворено близкото кафене и масите на открито бяха раздигнати. Теренът е в такова положение от около година и прави впечатление на пешеходците. Един от минувачите по главната пешеходна улица - Хубен Стефанов, беше на мнение, че от общината трябва да вземат мерки, но преди това да се изясни според договора кой е отговорен за поддръжката на терена – общината или наемателят на заведението. Той поясни, че за около 60 години центърът в Хасково е ремонтиран 5 пъти. „Аз ходя из Европа и няма такъв център. Има центрове от 14-ти, 15-ти век.“, заяви мъжът и допълни, че са в много по-добро състояние от този в Хасково.

    От община Хасково заявиха, че в тази част на центъра беше извършен ремонт преди около 4 г., но теренът пред кафенето не е бил включен в проекта. Така от Архитектурата изработили нов проект, който при по-благоприятно време ще бъде стартиран след съгласуване с ангажиментите на общинска служба „Екопрогрес“.

    Паметливи хасковлии обаче припомниха, че при ремонтирането на центъра през 2014 г., на част от заведенията бяха премахнати масите на открито, за да положат от новите плочки. Други кафенета обаче останаха със старата настилка.

    Относно състоянието на плочките по улица „Преслав“ от общината заявиха, че участъкът също ще бъде предвиден за ремонт.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (19)

    • 1
      Ня
      някой от Болярово
      28 -11
      19:52, 2 апр 2018
      За чий мандат ще бъдат предвидени тези ремонти? Та там са пет квадратни метра, колкото е един нормален хол в жилище. Този кмет не чувства Хасконо като свой град. Ами потрошените декоративни павета по централната пешеходна зона след онова зверско снегопочистване от циганите с железните пики и лопати? Две години не се прави. Някой забелязва ли калко е мръсен града? Къде са малките почистващи машини за пешеходната зона? В какво състояние са пешеходните пътеки? кога за последно са мити централните булеварди? Хайде бюрократи от администрацията на общината, ставайте по дежурство да слагате митуки пос написаното, нвесто да си свършите работата, за която ви плащаме ние.
      • Ал
        Аланколу
        5 -6
        11:50, 3 апр 2018
        Централните булеварди и улици са мият, когато не се залеждат и когато не вали сняг!!!
    • 2
      Ке
      Кенанския Маймун
      3 -1
      20:43, 2 апр 2018
      Дайте го тоя да го разведа по Детройта - гетата за бели :))
    • 3
      То
      Тошко
      37 -1
      20:51, 2 апр 2018
      Ако някой се чуди защо затвориха въпросното кафене то е защото собственика реши да вдигне наемът двойно и сега цяла година пие студена вода и се чуди защо беше толкова алчен
      • Го
        Гошо селския
        20 -2
        23:09, 2 апр 2018
        Щото е арменец =евреин
    • 4
      Дд
      дд
      10 -5
      21:30, 2 апр 2018
      що се в хасково тия простотии бе ?
      • Ba
        BAI
        2 0
        08:29, 5 апр 2018
        Щото в Хасково няма Прокуратура.
    • 5
      Д-
      д-р Радева
      22 -3
      22:46, 2 апр 2018
      Плочките и фасадите са от богатото наследство от мандатите на най-дългодишния хасковски феодал!
    • 6
      Пр
      Провинция
      5 -2
      23:22, 2 апр 2018
      Добре,де,ама как така е прискочен някой,когато се порагат плочки по план?!Архитектечета,алоу,ще ми се поне малко съвест да ви се намира.В този град се работи "на парче" и безотговорно.
    • 7
      Ст
      стъни
      29 0
      00:37, 3 апр 2018
      Защо едното заведение,което е до фонтана на площада,се е разширило още повече и е заело половината от главната улица?
    • 8
      Ма
      мастикаджия
      22 0
      07:23, 3 апр 2018
      Кога ще снимате и ония келеши дето застроиха центъра пред фонтаните?Не остана място за пешеходци.
    • 9
      Ра
      Радева
      9 0
      07:27, 3 апр 2018
      И на бул.Раковски плочките са разбити и на места се ронят.Защо не се намесват от общината и да видят коя фирма е правила ремонта и какво качество са тези плочки?Старите настилки имаха качество,а тези само пясък и чакъл и всичко е изровено по тротоарите.Ние гражданите трябва да се интересуваме къде потъват парите за реминти в града, и от общината ни дължат отговор.Фирмите работили да отстранят проблема или да бъдат санкционирани.
    • 10
      Об
      Общината си спи
      13 0
      09:52, 3 апр 2018
      Отидете и вижте на "Г.Кирков" и "Рила" как с поредно "строежче"ударно се зазидват прозорците и стените на старите тютюневи складове,които уж имат някаква архитектурна стойност Няма отстояния между сградите,няма и контрол...И то в изключително натоварения район около поликлиниките и спортните зали!
      • Не
        Незапознат
        9 0
        10:06, 3 апр 2018
        Не на места а всичките по целият булевард.До няколко години няма да си личи че е имало плочки а ще е само ронещ се бетон назъбен със стърчащи камъчета по него.Общината не само няма да ви отговори но и индивидите населяващи я четейки какво искате ще ви се усмихнат ехидно.Няма институция която да санкционира себе си.
    • 11
      Ба
      бай Киро
      3 0
      20:19, 3 апр 2018
      Ми ще се ронят я. Забрави ли сте кой ги произведе плочките ;)
    • 12
      Ге
      Герги
      3 -4
      23:02, 3 апр 2018
      Да не говорим за състоянието на емблемата на Хасково-Богородица се руши,падат облицовачни плочки,но този кмет в Бог не вярва.
      • Не
        Незапознат
        4 0
        00:04, 4 апр 2018
        То че в бог не вярва както и да е.Но както казвате символа на тази вяра не е хубаво да се руши.При това че е и рекламата на града ни.Или поне остатъка от него.
    • 13
      Ст
      стар хасковлия
      0 0
      11:53, 5 апр 2018
      Абсурдно е, наистина, че при скорошния ремонт по ул."Сан Стефано" пред бившето кафене "Колори" не се смени настилката. А после, когато наемателят напусна, собственикат-арменец много бързо демонтира и навеса и дървения подиум за да не плаща наем тротоарно право на общината. Хайде сега сами преценете кой е виновен за ситуацията - Георги Иванов, който прави ремонтите, арменеца-собственик или сегашния кмет.
      Да, общината ще "оправи" бакиите и то с ваши пари.
      • Ст
        стар хасковлия
        1 0
        14:10, 5 апр 2018
        Пропуснах да уточня, че настилките в центъра се подменяха със средства по национална програма, а сега кръпката ще е с общински.
    Последни новини