От х:

Днес в x:

Полицайки спират нарушители по пътя

Около 20 деца от хасковската детска полицейска академия днес спираха нарушителите по хасковските улици. Заедно с редови катаджии, бяха разигравани сценарии по рутинна проверка, проверка за алкохол и спазване правилата за движение по пътищата. Водени от инспектор Стефан Симеонов от хасковското РПУ, малчуганите спряха няколко водача в района на Лебеда. Щателната проверка обаче не откри нередности.

Децата са от 4-ти клас в хасковското СОУ „Васил Левски“. Мнозинството от тях бяха момичета, класирани за академията след щателен подбор. Оказва се, че момичетата повече искат да стават полицаи“ коментира с усмивка пресаташето на ОДП Хасково Нина Николова. Думите и се потвърдиха от любопитството на бъдещите блюстителки на закона, които искаха да видят и да разпита за всичко. За разлика от тях момчетата, за които уж е наречена полицейската работа, искат повече да стават бизнесмени с големи къщи и скъпи коли. Полицейството е „тежка работа“ обясни бузест малчуган. За Хасково, все още тази професия е от най-желаните. За Любимец и Свиленград където също има набори на Академията, обаче вече не е така.

Детската полицейска академия стартира от началото на тази учебна година и ще продължи до нейният финал. В обучителния курс има заложени 12 дейности, теория и практика. На популярни за сега са акциите по проследяване и задържане на крадци и работа с полицейски кучета.

Г.Христов

Засадата бе в района на Лебеда
Академията и нейния ръководител Нина Николова/отпред/
Всички шофьори бяха перфектни. Днес
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини