От х:

Днес в x:

Постерминали спасяват от банките, в Хасково не щат

Постерминал за плащане по електронен път

Държавата и общините да приемат плащания чрез POS-терминали, а не само по банков път. Това предлага Българска стопанска камара на правителството и НС преди приемането на Законопроекта за ограничаванията на плащанията в брой, внесен в Парламента от Министерския съвет. Според председателя на БСК Божидар Данев това ще е ефективна антикорупционна мярка и ще премахне ненормалната ситуация гражданите да плащат на държавата за административно обслужване.

В Хасково това може да се случи много трудно, показа проверка на Haskovo.net. Широко използваните в магазини, бензиностанции и други частни обекти постерминали, чрез които се плаща с дебитна карта, не могат да бъдат въведени в администрацията, заради софтуера с който работят общините.

В Хасково вече има монтиран POS-терминал, в хасковския районен съд, но почти не се използва, защото хората не са свикнали да плащат с карти. Иначе услугата излиза между 20 стотинки и 1 лв, при това еднократно. За справка- при административни услуги с плащания през банка се събират такси за всяка услуга поотделно, дори и наведнъж да сте подали документите.

Още за начина по който може да си спестим рекета на банките, вижте в нашия видеорепортаж.

Г.Христов

Настоящата алтернатива-чрез банка...
Където за всяка услуга се плаща отделна такса
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини