От х:

Днес в x:

Милена Красимирова: Пилатес връща удоволствието от секса

Милена Красимирова е инструктор по пилатес. Изключително нашумялата напоследък система от упражнения се прилага за разтягане и сила на тялото.

Милена Красимирова спортува от 3-годишна. Започва с акробатика, след това танцува във формация за модерен балет "Тангра". Аеробиката е следваща й страст.

 Завършила е икономика и бизнес администрация в Нов български университет. Дипломата й за средно образование е с печат от бившата Руска езикова гимназия в Хасково.

Милена Красимирова,инструктор по пилатес

- Каква е ползата от пилатес?

- Пилатес помага за правилна стойка на тялото, дава гъвкавост и стройна фигура. Успешно бори стреса, подобрява нощния сън и повишавя тонуса на организъма. Пилатес съчетава упражнения от каланетика, балет и йога. Моят метод включва и аеробика. Използвам швейцарски топки, фитнес ленти, антистрес топки, въжета, балетни лостове.

- Какви хора избират пилатес? Какви са предимствата му пред фитнеса например?

- Пилатесът не е по-добра система от фитнеса. Това е една от системите, които подържат тялото във форма. Не отричам фитнеса. При него резултатите са по-бързи. Но пилатесът, каланетика и йогата правят тялото, силуетът по-женствен.

В тренировките наблягам на упражненията на Кегел, която стягат вагиналните мускули. Това подобрява качеството на секса. Има Кегел упражнения и за мъже, които подобряват ерекцията. След 12-тата седмица упражнения дават резултат.

- Повечето мъже са запалени по фитнеса. Идват ли при вас?

- Идват, но са хора от София или Пловдив, които по стечение на обстоятелствата работят в Хасково.

- Ефективен ли е пилатес срещу целулита?

- Има антицелулитни упражнения, които се изпълняват за превенция. Има и други, които лекуват явен целулит. Започва се с разтягане, защото при напрупване на мускулна маса той става още по-изразен. Фитнесът има интензивни програми за стягане, при които за 20 дни се постига много добър резултат. При каланетиката резултатите са по-бавни, при редовни тренировки до два три месеца.

- Най-трудните за моделиране части на женското тяло са дупето и бедрата. Как те се повлияват от пилатес?

- Това са проблемните зони за жените. На треноровки при мен идва дама, която, без да променя хранителния си режим, за 11 месеца отслабна с 10 килограма. Посещава залата два пъти седмично.

Но това е индивидуално, зависи от метаболизма. Пиенето на преварена топла вода сутрин на гладно почиства организма и помага в отслабването. Задължително трябва да се закусва. Особено тези, които искат да отслабнат. Само така ще събудят своя метаболизъм. Това не означава обилно хранене, може да бъде банан или ябълка.

- Води ли хасковлийката здравословен начин на живот?

- Последните една две години хората започнаха да обръщат все по-голямо внимание на здравословия начин на живот. Има промяна в мисленето. Преди спортуваха по-малко. И го правеха рядко - веднъж или на две седмици. Оправдаваха се с това, че работят много.

И сега работят много, но отделят време и за здравето и добрата си физическа форма. Разбраха, че гаранция за това са спортът и добрата храна. При мен идват цели семейства.

Една от дамите, които идват при мен, миналата година влезе в болница от преумора и стрес. Лекарите я посъветваха да спортува. Сега е една от най-дисциплинираните. Ако случайно си забрави екипа, някой от синовете й го носи. Други идват на тренировка в 18.00 часа и след това отново се връщат на работа.

Всяка жена иска да изглежда добре и пилатесът е един от начините за това.

Мъжете се увличат по фитнеса. Но фитнес, съчетан с пилатес, дава изключителни резултати.

Тази гимнастика не само подържа тялото в добра форма. Тя е ефективна и при лечение на гръбначните изкривявания. Има много хора със сколиоза. Не са пощадени и децата. Пилатес коригира проблема. Той е чудесен помощник и срещу болки в гърба или шията. Подходяща е за профилактика на остеопорозата.

Лечебната сила на пилатеса се проявява срещу психическа умора, мигрени и стрес.

Цял ден стоим на бюро, а това води до плитко дишане, пилатесът коригира и това.

- Можем ли да се преборим с пилатес с лошите гени?

- Ако една е жена има широк ханш, той няма как да се събере. Но свалянето на излишните килограми и стягането на тялото с упражения могат да го моделират много успешно. Структурата няма как да се промени, но визията може да се коригира успешно. Спортът носи самочувствие, а жената със самочувствие е по-привлекателна.

- Има ли храни, които кагегорично забранявате на тези, които искат да отслабнат?

- Може да се хапва всичко, но с мярка. Два три часа преди тренировка -въглехидрати, за да задвижваме метаболизма. Не бива да спортуваме гладни, защото така разграждаме мускулната маса, а тя е тази, която топи мазнините. По време на тренировка да се пие вода на малки глътки. След тренировка - белтъчини. И сутрин задължително да се закусва.

Интервю на Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини