От х:

Днес в x:

БСП: Едноличното управление на Хасково свършва

Иван Станчев

„Едноличното управление на Хасково свършва и с това се обяснява формирането на новото мнозинство в Общинския съвет“. Това заяви на брифинг днес хасковският лидер на червените Иван Станчев. Пресконференцията му бе по повод снощното заседание на общинската организация на БСП. Станчев обаче не пропусна да отбележи, че същите тези хора в Съвета допреди няколко месеца са гласували безропотно предложенията на администрацията и с вота си са довели града до сегашното му състояние. „Объркан автомобилен трафик, високи местни налози, скъпа вода, липса на цялостна визия за развитието на града, работа на парче“, описа положението червеният лидер.

БСП Хасково излиза със специална декларация срещу новия избирателен кодекс и така наречения „данък колиба“. Възраженията на червените са срещу лишаването на населените места с до 500 жители от правото да си избират кмет. Това се отнася за близо 700 000 души в страната в 1554 населени места, подчерта Станчев. „Данък колиба“ пък удря най-бедните, допълни той.

БСП Хасково стяга редиците за предстоящите догодина местни и президентски избори. Социалистите изготвили план за действие до август 2011 г. „Вече мирише на избори“, обяви Станчев. Той допълни, че след издънката на местния вот през 2007 хасковската организация е ударила дъното и вече няма накъде да се срива. „Оттук нататък пътят ни е само нагоре“, опитимистично обяви шефът на БСП Хасково.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини