От х:

Днес в x:

Депутат и местен кмет в училище за политици

Иво Димов...

Народният представител от ГЕРБ Иво Димов и кмета на Стамболово, Маджид Мандаджъ са обучават в училище за политици. Подготовката им за професионалисти в бранша е започнала по висша партийна заръка. За това потвърди Мандаджъ, който каза че впоследствие научил за записването си в курса, от ръководството на неговата ДПС. Народният избраник Иво Димов пък е питан от приятели на личната си стена в социалната мрежа Фейсбук , но той отрича участието си в училището. Новината обаче бе потвърдена от съпартийци. Към двамата политици се добавя и димитровградската социалистка Жара Пенева. Членът на висшия партиен съвет също ще се обучава за професионален политик. Друг местни политици в академията основана през 2001-ва година обаче засега няма.

В сайта на училището за политици в София е записано че:

Българското училище за политика, е неправителствена организация с обществена полза. Мисията на Училището е да подпомогне създаването на общност от граждански и политически лидери, с активна позиция в националния, европейския и световен политически процес, водени от съвременни демократични ценности като плурализъм, толерантност и информиран диалог.

Партньори на българската школа е холандският институт за политическо участие и Асоциацията на училищата за политически науки функционираща под ръководството на съвета на Европа.

Г.Христов

Маджид Мандаджъ....и
...и социалистката Жара Пенева са следващата генерация професионални политици
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини