От х:

Днес в x:

Шофьор хлътна в 3-метрова необезопасена дупка, КАТ го глобява

Тихомир показва дупката, в която замалко не се убил с колата си снощи заради липса на сигнализация. Днес вече мястото е оградено с мрежи

Димитровградчанинът Тихомир Желязков замалко да се убие с колата си в 3-метрова дупка на моста над Марица близо до бившия ПЕК около 22.00 часа снощи. Младият мъж разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че пътувал от Димитровград в посока квартал "Изгрев", когато насрещно движеща се кола до осветила и той се оказал с две висящи гуми над изкопания ров. "Нямаше мрежи, сигнализация, нищо", казва Тихомир, който се обадил на КАТ за помощ. Пристигналите на място полицаи му съставили акт заради движение с несъобразена скорост. Той твърди, че не e карал с повече от 40 км. След инцидента служителите на Пътна полиция поставили знаците край дупката. До този момент сигнализацията била захвърлена в страни от пътя, допълва още младия мъж.

Проучване установило че необезопасената дупка е дело на фирма "Станилов ООД", която изгражда новия водопровод по левия браг на "Марица". Според Тихомир тя зее така поне от 3 седмици и подобни инциденти са преживяли и други шофьори. Сега димитровградчанинът е тръгнал да си търси правата. Все още чака КАТ да му издаде констативен протокол за инцидента, че мястото не е било обезопасено. Справка в застрахователна компания показала, че нищо няма да му бъде изплатено, защото няма пълно автокаско.

Тихомир направил снимка с личния си апарат, на която се вижда висящата кола и захвърления знак отстрани. Мрежата за обезопасяване снощи липсва

Тихомир ще настоява общината да потърси отговорност на фирмата, извършваща изкопните дейности. Смята и да обжалва протокола на КАТ за превишена скорост. " В каква държава живеем", жалва се младия мъж. По думите му колата не може да се поправи, купето е смачкано и ходовата част е унищожена.

От колата не става нищо, убеден е Тихомир

Тази сутрин на мястото вече имаше знаци за шофьорите

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини