От х:

Днес в x:

Месокомбинатите на дръвника, ако ментосват “Стара Планина”

Държавата ще затваря месокомбинати , ако те фалшифицират месни продукти от стандарта “Стара Планина”. Това заяви от Харманли земеделския министър Мирослав Найденов .

“Все пак да не забравяме, че сме в България и някой от производителите ще се изкушат да развалят качеството на марката “Стара планина “ и да измамят потребителя, многозначително добави Найденов. При подобно нарушение следва автоматическо отнемане на лиценза за “Стара Планина”, а следствието ще е пълна проверка на целия производствен процес, което де факто ще затвори месопреработвателното предприятие. Иначе според закона глобите за влагане на соя и други подобрители на месото са от 3 до 10 хиляди лева, които не стряскат месокомбинатите.

Заради истерията покрай новата марка във всяко едно предприятие, които произвежда по стандарта “Стара Планина”, държавата е изпратила по един ветеринарен инспектор, чието присъстие е гаранция, че продуктите наистина отговарят на стандарта.

Ако на етикетите на продуктите със стандарта “Стара Планина” няма детайли по произхода на месото и неговото съхраняване и обработка, това не е фатално, защото от която и граница на ЕС да влезе суровината, тя преминава строг санитарен контрол съобразно нормите на Евросъюза. Така министър Найденов отговори на съмненията в качеството на закупуваната от месопреработвателите суровина от страни извън Европейския съюз.

Какво каза министър Найденов при посещението си в региона чуйте в приложения видеофайл

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини