От х:

Днес в x:

Музикална телевизия откри бъдещи звезди в Хасково

Победителките в кастинга Пепа Милева (отляво) и Виляна Иванова

Виляна Иванова от Провадия и Пепа Милева от Сливен спечелиха кастинга за народни изпълнители на Тянков ТВ, който се проведе в ресторант „ Старият конак” в Хасково. Талантливите 16- годишни момичета са ученички в музикалното училище в Котел. Виляна учи фолклорно пеене, Пепа-гъдулка. Наградата за дуета е безплатен запис на песен и видео клип. Още една млада певица отличиха от Тянков ТВ. С прекрасния си глас Тонка Колева от Елхово спечели журито и заснемането на нейн видео клип също ще бъде спонсориран от телевизията.

16-годишната певица учи в гимназията в родния си град и има амбиция да стане поп фолк звезда.

Над 20 изпълнители се явиха на кастинга на музикалната телевизия. Според регламента те трябваше да изпеят две народни песни. На прослушването се явиха и млади певци от Хасково, но нито един от тях не успя да вземе награда. Зрителите на телевизията обаче ще имат възможност да гласуват за участниците в хасковския кастинг. Запис от прослушването ще се върти цял месец по музикалната телевизия. Победителят от зрителския вот също ще запише песен и ще заснеме видео клип.

Специални гости на прослушването в ресторант „Старият конак” бяха народният певец Тодор Кожухаров и оркестър „Орион”. Кастингът води народната певица Теодора Стамболиева.

Следващото прослушване на Тянков ТВ е през октомври в Кърджали.

Христина Котларска

Тонка Колева със своята майка
Народните певци Теодора Стамболиева и Тодор Кожухаров

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини