От х:

Днес в x:

Хасковлията Иван Чаушев преследван от изненади в Димитровград

Иван Чаушев до автобиографичната картина в изложбата

Почетният гражданин на Хасково, актьор и художник Иван Чаушев бе засипан с изненади на откриването на изложбата си в димитровградската зала "Асен Краешников". В началото няколко думи за творчеството на самобитния художник, придобил в годините свой собствен стил говори директорът на хасковските галерии Владимир Запрянов."Бай Иван рисува с мащаб и темпове, на които може да завиди всеки млад творец", призна Запрянов. И добави, че картините на хасковлията носят чисти цветове и имат дълбочина, което е отличителното качество на неговите любими пейзажи. Сред показаните 51 творби, рисувани през последните две години има и една автобиографична. Това е картина на самотен рибар в гръб, което според Владимир Запрянов показва и отношението на Иван Чаушев към днешния свят.

Домакините от КДК истински развълнуваха 75-годишният творец, защото поканиха на откриването неговият приятел, актьора Васил Банов. Той днес гостува на димитровградска сцена като част от актьорския състав на "Полудели от любов".

Сред изнанадите бяха още шефа на димитровградския театър Атанас Капралов и кмета на Стамболово, и най-новия приятел на художника воеводата от Димитровград Петър Шарков. Последния изпълни зала "Асен Краешников" с музиката на македонските песни, което просълзи хасковлията.

Това е първата самостоятелна изложба на Иван Чаушев в Димитровград, картините представят любимите на художника Родопи, роден край и морето. Пред гостите на откриването той призна, че в знак на благодарност и уважение, в последния ден от изложбата ще дари по една картина на КДК-Димитровград и ДТ"Апостол Карамитев".

Владимир Запрянов представи на димитровградската публика стилът на Иван Чаушев 

Актьорът Васил Банов бе една от изненадите на откриването

Войводата Петър Шарков свири за Иван Чаушев

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини