От х:

Днес в x:

Пожарникари евакуираха 112 деца

Две коли на хасковската пожарна служба евакуираха 112 деца от ЦДГ 1 в квартал „Македонски“. Пожарникарите опасоха със шлангове сградата и започнаха да потушават пожар в таванското помещение и дървения гредоред на покрива. В готовност бяха поставени и 30 метровите стълби за евакуация на откъснали се деца на втория етаж. 3 екипа огнеборци щурмуваха помещенията.

Операцията бе демонстрация на действия при реален пожар. Акцията бе част от седмицата на пожарната и аварийна безопасност, стартирала с професионалния празник на огнеборците 14-ти септември. В дните на отворени врати, всеки цивилен можеше да разгледа техниката и начина на действие при пожари на местната служба.

От това в пълна мяра се възползваха децата които накачулиха червените коли и нахлузиха каските. После 3 годишните мъници поискаха от чичковците да пуснат шланговете, за ужас на лелките от градината. Усмихнати момиченца хванаха водоструйниците и разбира се първо се опитаха да полеят другарчетата. До инциденти и намокрения не се стигна. Момченцата не се занимаваха с водата, като истински мъже се насочиха към техниката и колите.

Повече за детските емоции при гостуването на хасковските пожарникари в ЦДГ 1 вижте в нашето видео:

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини