От х:

Днес в x:

За 4 г. плащаме 10 пъти по-скъпо за уличното осветление. Преглед на регионалния печат

Професор и режисьорка на съд за „перхидролените травестити” пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Случаят всъщност ще се разглежда не в съда, а в комисията за защита от дискриминация на 28 септември. Комисията бе сезирана от кмета на Димитровград Стефан Димитров след 4 март т.г., когато в ефира на БНТ проф. Пламен Цветков и режисьорката Лилия Абаджиева се надпреварваха да остроумничат по адрес на Димитровград и неговите жители. Фразата „перхидролени травестити” бе най-сочната сред останалите обиди.

200 хасковлии на палатки пред НС, друг акцент от първа страница в „Новинар юг”. КНСБ вдига народа на протест срещу проекта за пенсионна реформа.

Кръщават на Китов хасковска улица. Новината от вчера е намерила място също на първа страница в броя. Става дума за главната улица в Кенана, а вчерашното събитие бе откриването на барелефа на Китов в музея край Александрово. На темата са посветени и други публикации в броя. На 6 страница е публикувано интервю със сподвижницата на известния археолог Диана Димитрова. На съседната 7 страница пък има коментар за все още незаконния музей на тракийското изкуство.

540 първолаци по цял ден на училище, акцент от втора страница. Всъщност това са половината от всички деца, които тръгват на училище тази есен.

Чалга и пясъчник обезличават тениса в Хасково, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Темата е разработена на цялата 5 страница. Става дума за комплекс „Тенис кортове”, стопанисван от общинския съветник Румен Балкански. В текста става ясно също, че много жалби са били подадени от живеещи наблизо заради адската чалга, която се вихри досреднощ в заведението. Балкански обаче имал разрешение, подписано лично от кмета Георги Иванов, с което се узаконява шумната чалга до 24 часа, а повиканите полицаи нямало какво да сторят.

Банки се стискат за заеми, народът се юрна в заложните къщи - другият акцент от първа страница. Едва 17 на сто от молбите за кредит се одобрявали от банките, безизходицата тика хората в лапите на лихварите.

Барелеф на Китов в Александрово, улица – на Кенана, акцент от втора страница.

КНСБ опъва палатки пред парламента, пише във водещия материал на 3 страница в броя.

Хасково – на тъмно, няма кой да сменя лампите, заглавие от 4 страница. Темата на публикацията е уличното осветление. Подчертава се, че от няколко години търгът се печели от една и съща фирма – „Сити път”. По –интересното в случая обаче е сумата, която общината плаща на фирмата. Започва се от 2006 година, когато парите са били 80 000 лв. Само за година сумата набъбва на 212 000 лева, а през следващата се удвоява – 418 000 лева. През 2009 прогнозната сума също почти се удвоява – 750 бона. Така всъщност излиза, че за 4 години сумата, която плащаме за улично осветление, е станала почти 10 пъти по-голяма.

Според изданието собственик и управител на тази щастлива фирма е Кирил Проданов.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                                        

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини