От х:

Днес в x:

Смирненски прие първолаци на максимума

122 прекрачиха училищния праг в ОУ"Христо Смирненски"

122 първолаци прекрачиха за първи път училищния праг на ОУ „Христо Смирненски“. Приемът е най-голям от всички училища в общината. При утвърдени 5 паралелки, това прави по над 24 деца на клас. Максимумът за първолаците е 22, по норматив могат да се приемат до 10 % повече при голям наплив.

Напливът за „Смирненски“ бе наистина голям, показа стълпотворението на деца и родители в първия учебен ден. На скромно тържество, децата бяха приети по класните стаи, където ще са „неразделни“ в първата година, както обясниха любезните учители. Освен редовните занятия има и занималня, за която се оказа че има много желаещи и малко места.

Усмихнатите малчугани преливаха от щастие с новите си униформи. Очакваният от някои родители стрес напълно отсъстваше. Всички деца бяха подготвени психически, че тук ще се учи и „слуша“. Някои с половин уста се надяваха и на игри.

Първият учебен ден със сигурност печели състезанието за най-сниманото събитие в държавата. Освен журналисти и наети от родители фотографи, всеки втори татко бе с камера, някои напълно професионални видя Haskovo.net. Въпреки кризата, тази аксесоар бил задължителен за повечето семейства наравно с тетрадките и дрехите на първолаците.

Усмивки и настроение от първия учебен ден вижте в нашия видеорепортаж. 

Г.Христов.

Първия учебен ден бе съпроводен с много емоции за децата
За майките денят бе за упражнения по снимки
Горда майка със своя първолак

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини