От х:

Днес в x:

Приготвиха хасковлии за преброяването

Началникът на регионалната статистиката Наско Нанев

Подготовката за националното преброяване в Хасково вече е завършена. Назначена е общинска комисия която ще извърши

преброяване на населението и жилищния фонд в общината от 1-ви до 14-ти март следващата година, съобщи директорът на регионалното статистическо бюро Наско Нанев. Общинската комисия е в състав от 5 души с председател Кръстина Мандаджиева.

Днес стартира пробното преброяване в 3 области на страната Велико Търново, Плевен и Стара Загора. В Хасково предварителния етап ще бъде застъпен само по интернет. От утре системата за електронно преброяване вече е готова и всеки който желае може да попълни своята преброителна карта по интернет. Резултатите няма да имат официален характер.

През март следващата година обаче то ще бъде задължително. Всеки който откаже да бъде преброен се наказва с административна глоба от 60 лв.

Преброяването се извършва в съответствие с приетия през 2009 г. Закон за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България. Във всяка област община се изграждат комисии по преброяването. Общо в тях ще участват над 2 000 души. В самото преброяване ще участват около 40 000 преброители и контрольори. Преброителните участъци ще включват средно около 80 жилища и 200 - 250 лица, т.е. това е нормата за всеки преброител.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини