От х:

Днес в x:

Неподкупен кандидат извън борда за митничар в Свиленград. Преглед на регионалния печат

"Суперчестният" кандидат-митничар остана извън борба" информира във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица". Куриозният случай, за който медиите писаха, че на конкурса за митничари за митница Свиленград има кандидат, който изкарал 0 точки на изпита за лоялност, не бе сред 5-та избрани да започнат работа на границата. 0 точки на изпита за лоялност е почти "невъзможна" оценка по признанието на изпитната комисия. Кандидатът Костадин Стефанов притежава всички човешки и професионални добродетели показва тази оценка. Но човекът остана извън борда. Интересен факт е, че и най-интелигентният кандидат/поне според втория изпитен тест/ - свиленградчанина Мариян Колев, също не бе сред избраните. Изпитните тестове са с предварителни резултати. Интервюто е истинската пресявка, където всички имат равни шансове, коментира началникът на свиленградската митница Стефан Марашев. Там тези двамата явно са отстъпвали на поне 5-ма свои колеги, макар и с по-ниски оценки за интелигентност и честност.

Доста отдавна хората не вярват, че българските митничарите са честни и интелигентни. Този избор затвърждава представите им. 

"Абсурд в Александрово: Охранител и чистачка посрещат туристи". Екскурзоводите на регионалния исторически музей отивали на работа с редовен транспорт към 11 часа, защото специализирания автобус до тракийската гробница бил спрян поради нерентабилност. Рейсът пристигал в 11 часа, до тогава в наличност били само охраната и чистачка, която е там в 8.30 часа.  Те обаче/ логично/ не се занимават с туристи. Не че туристите се прескачат. Заради кризата, почти нямало такива, да не говорим от Япония, признаха началниците и на Регионалния музей Николай Колев и на туристическия център Красимир Пилев. Това налагало по друг начин да се уплътни времето на работещите в музея на тракийското изкуство.

"Отстраниха 9 от 11-те фирми искащи да са надзорници на 10-те милиона". Фирмата, която ще бъде избрана ще следи за разходването по предназначение на милионите отпуснати за подобряването на градската и архитектурната среда на Хасково. Както и на търгът за изпълнител на поръчката и тук изобилствало от нередовни документи, което бил основния мотив за отстраняване на кандидатите. До финалния етап останаха фирми от София и Аксаково.

"Камбанария за половин милион ще оглася Хасково" Толкова излязла цялата сума по строежа на култовото съоръжение зад монумента Света Богоридаца. Основната идея-да бъде построена от дарения не се осъществила. Само 60 хиляди били набрани от волни пожертвования, останалите над 400 хиляди-от собствени приходи, което ще рече от бюджета.

"Плюят управата на Любимец по форумите"-вестникът се позовава на бърз прочит из форумите на интерннет сайтове, които вчера во главе с Haskovo.net огласиха печалното положение на община Любимец. Там са без заплати, без улично осветление и без извозване на боклука. Вината била на администрацията, е мнението на редовите читатели.

"Диа и Гришо с рекордни класирания". Топ-тенисистите ни Григор Димитров и Диа Евтимова постигнаха най-добрите си класирание в световната ранглиста по тенис и отсрамват хасковския спорт по света. На местна почва се чудим ще има ли Хасково 2 или въобще няма да има футбол и в коя селска група ще играем.

Това бе по интересно от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини