От х:

Днес в x:

Военен имот продаден на безценица. Преглед на регионалния печат

Бившия секретар на външно министерство Яшарали Ахмед се сдоби с апетитен военен имот на безценица, съобщава във водещо заглавие регионалния ежедневник "Хасковска Марица". Имотът с големина 5.5 декара бил изтъргуван за 11 хиляди лева. Той бил  край любимешкото село Лозен и бил сред добре запазените, уточнява кметицата на селото Елена Атанасова. Самата тя не знаела за сделката, но изразила учудване как е станала факт при условие, че имало жители от селото които притежавали земи зад загражденията. Те така и не били върнати въпреки реституцията. Чиновникът обаче разрешил проблема радикално. От страна на държавата сделката е сключена от областния управител Румен Данев след провеждането на таен търг.

"Вдигат 6 метров кръст в Мандра". Поредната християнска индулгенция е бодната край селото по повод празникът Успение богородично. Кръстът е дарение от бизнесмена Ангел Марчев. Не става много ясно кого ще защитава кръста-селото от зли сили или дарителя от зли помисли.

"217 отиват на поправка на матура". Това са тези дето ще се поправят в българския език. Още 513 пък ще се поправят по други дисциплини-най-вече география. Матурите ще са в началото на идущия месец.

"Отлагат пускането на аутобана за края на месеца", челно заглавие в "Хасковска Марица". Въпреки срокът скрепен с категоричното удряне по масата на Бойко Борисов, магистрала Марица да бъде готова до 16-ти, отсечката Харманли-Свиленград все още не е завършена. Вместо изпълнителят "Пътни строежи" е привикана друга фирма за довършителни работи. Иначе Любимец-Харманли е готов-остава само пътна маркировка за 1 км. Тук строеше ИСА 2000.

Димитровградския ансамбъл "Звездица" спечели златната купа на международния детски фестивал "Златната рибка" в Тулча Румъния, съобщава вестникът на последната си страница. Те представили 11 народни танца от различни фолклорни области на страната. Браво.

Спортът обаче няма с какво да се похвали освен със загуби. Включително и на дрифт шампионата на пистата край Хасково. там спечелил румънец.

Това бе по интересното от "Хасковска Марица". "Новинар Юг" е в августовска отпуска.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини