От х:

Днес в x:

Майката на изчезналия студент: Петър е жив

Родителите на изчезналия Петър Йорданов бяха днес в Хасково

Родителите на изчезналия на 12 май след интервю в US посолството студент Петър Йорданов – Владимир и Мая, днес бяха в Хасково. Те дадоха материал за ДНК-експертиза, която да установи дали намереният на 3 юли край свиленградското село Дервишка могила полуразложен труп е на техния изчезнал син.

„Някои от дрехите приличат на тези на Петър, но маратонките със сигурност не са негови. Той беше дюстанбанлия и носеше специални стелки“, заяви бащата Владимир. По останките от полуразложения труп пък изобщо не можело да се твърди с категоричност нищо. Той поискал и снимки на зъбите, защото синът му имал специални протези, но се оказало, че 8 предни зъба на трупа липсват.

„Имам свое обяснение за изчезването на сина си, но няма да го споделя“, каза още бащата. Той повтори, че много свидетели са видели Петър в сградата на посолството, но никой не го е видял да излиза. Според него е абсурдно обявеното за общодържавно издирване момче да прекоси цяла България, без да го разпознае никой и да се озове в пустошта, на 25 километра от Свиленград.

Майката Мая пък се моли експертизата да докаже, че това не е нейният Петър. Нейното майчино чувство й подсказвало, че той е жив.

Вижте и чуйте сами майката и бащата в нашия видеорепортаж

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини