От х:

Днес в x:

Стотици деца без джипи. Родителите на изчезналия студент дадоха ДНК проби. Преглед на печата

„Родителите на Петър: Дрехите май са неговите”-водещо заглавие на „Новинар Юг. Мариана и Владимир Владимиров дойдоха от Търгжовище за да дадат ДНК проби. Те ще бъдат сравнени с взетите от намереното тяло край село Дервишка Могила. Това е единствения начин да се установи, дали трупът е на изчезналия през май 23-годишен студент Петър Владимиров. Според родителите, дрехите по тялото май са на Петър. Маратонките обаче не били негови. Младежът бил дюстабанлия и носил специални обувки.

„КЗК отсвири окончателно жалбата на Монолит”. По инетересното е че в комисията за защита на конкуренцията не е постъпвало обжалване от ТИПС-А, които се заканиха да оспорват до дупка декласирането си от хасковския търг за 10-те милиона.

„В Димитровград джипита дават аптеки на прокуратурата?”. Аптеките давали илачи без рецепти, нещо абсолютно забранено от закона. Без рецепти значи без посещение при личен лекар и без потребителска такса от 2.40 за тях. 1000 посещения/не пациенти/ на месец по 2.40 …прави една добра сума. Хората едва ли правят тази сметка. При тях изчислението е друго-половин ден чакане и по скъпи лекарства, някои от които след време трябва да бъдат заменяни с още по скъпи. По-интересното е че се вкарва съда в отношенията между предлагащите и потребителите на една услуга. Остава и законово да регламентират какво да избираме и какво не. До не толкова отдавна и това беше така в България.

„Сериен убиец иска 20 години затвор” Недялко Димитров-Момата за който се доказа че е убил поне петима души иска днес от пловдивския апелативен съд да замени присъдата му от доживотна на 20 години. Да имал надежда че някога ще излезе. Същият този човек не даде искрица надежда на семейство Бейтула и Неврие които хладнокръвно екзекутира заради пари. Неврие бе на 19 години.

„Стотици деца без джипи” заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Най-голям бил контингентът в Харманли. Децата са на роми или взети с родителите си в чужбина. Те са потенциално опасния контингент при епидемия от детски паралич, например. Над 170 случая от тази опасна болест има в Таджикистан с 10 смъртни случая. Преди години от Индия същата болест плъзна в Бургас. Според лекарите е жалко това да се повтори, защото в България има перфектна ваксина. Само дето няма кой да я сложи при липса на личен лекар.

„Вземат аквапарка на Вичо”. Вичо е Велик Димитров, герой на свиленградския преход. Бивш шеф на фабрика Копринка. С нея затъва в дългове. Същото се повтаря и с огромната му инвестиция край Стара Загора. Пак заради дългове аквапарка му е изваден на тезгяха за 419 хиляди при, по думите на Вичо, инвестиция от 10 млн лева.

„Спипаха горското в Харманли с незаконни дърва” Полицията спряла камион с дърва който бил без необходимите документи. Оказало се че камионът е собственост на община Харманли.

„Григор Димитров: Можем да бием Словения”. Словения е съперник на България за Дейвис Къп. Нашият наскоро би първите ракети на словенците. А в тенисата бившата югорепублика далеч не е това, което е на футбол да речем.

Това бе по-интересното от днешните вестници.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини