От х:

Днес в x:

МВР удари мутрите в Кърджали, закопчаха бандата на Злати

Трима души са задържани на пъпа на Кърджали днес при показна акция на полицията. Тя е част от операция “Мутрите”, която се вихри из цялата страна. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той каза още,  че задържаните са известни като групата на Злати от така наречените “силоваци”, които се занимават с принудително събиране на задължения.

Показната акция на полицейски спецчасти стресна гостите на хотел “Арпезос”. Баретите тръшнаха на земята петима мъжаги и ги закопчаха с белезници непосредствено пред входа на едно от заведенията на хотелския комплекс. Двама от тях по-късно са били освободени. Някои от арестуваните бяха с дебели златни ланци. Претърсени бяха няколко черни беемвета, спрени пред “Арпезос”. От тях са извадени оръжие и бухалки, твърдят очевидци. Журналисти видели, че имало и пакетчета с бял прах, но не могат да кажат какво съдържат.

Заради акцията днес цялата полиция в Кърджали бе на крак. Операцията се наблюдава от прокуратурата, стана ясно по-късно. Магистратите обаче държали на пълна секретност.

Журналисти, оказали се на мястото на събитието, са били „посъветвани” да не снимат. Ще предоставим официални кадри на медиите, обещали ченгетата.

Малко след акцията стана ясно, че един от задържаните е Златко К. Той има фитнесцентър и подготвя културисти за престижни състезания. Засега не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение и какво ще бъде то.

В края на работния ден днес МВР обяви официално, че операцията е била проведена от ГДБОП, съвместно с областната дирекция. Групата на Злати била следена от няколко месеца,

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини